Türkiye’de 36 yıldır toplum sağlığına ve sağlık sektörüne katkı sağlayan, yüzde 100 yerli sermayeli Polifarma, Türkiye’nin “En Çok Ar-Ge Harcaması Yapan Şirketleri” arasına girmekle kalmadı;  “Ar-Ge Merkezlerinde En Fazla Proje Yürüten Şirketler” arasında ilk 10’da yerini aldı.

 

Ekonomi ve iş dünyası portalı Turkishtime tarafından bu yıl 9’uncusu gerçekleştirilen ‘Ar-Ge 250, Türkiye’nin En Çok Ar-Ge Harcaması Yapan Şirketleri Araştırması’nın sonuçları açıklandı. Yüzde 100 Türk sermayeli, 70 ülkeye ihracat yapan Polifarma, Türkiye’nin 2021 Yılı Verileri ile geçen yıla göre 39 sıra birden yükselerek tüm sektörlerde En Çok Ar-Ge Harcaması Yapan 250 Şirketi* 182’inci sırada yerini aldı.

 

Tüm sektörlerde de “Ar-Ge Merkezlerinde En Fazla Proje Yürüten Şirketler” arasına 10’uncu sıradan giren Polifarma, bu araştırmayla Ar-Ge’deki gücünü bir kez daha ortaya koydu. Bununla birlikte yine ‘‘Ar-Ge Merkezinde Çalışan Kadın Sayısı’’ sıralamasına da 44’üncü sıradan girerek ilk 50’de yer aldı.

 

‘‘Ar-Ge’deki bu başarımız 15 yıllık stratejik planımızın meyvesi”

PolAr-Ge çatısı altında sadece Türkiye‘de değil dünyada da ilk olacak ürün geliştirme çalışmaları yürüttüklerine dikkat çeken Polifarma İlaç Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Vildan Kumrulu, şunları söyledi: “Amacımız, Önce Hayat diyerek her bir hastanın yaşam kalitesinin iyileştirilmesine katkıda bulunan çözümler ve toplumun temel sağlık ihtiyaçlarına yönelik yenilikler gerçekleştirmek. Bu çerçevede kendimizi her geçen gün geliştirmeye devam ediyoruz. Sağlık alanında bu önemli rolü üstlenirken, bugün Türkiye “Ar-Ge Merkezlerinde En Fazla Proje Yürüten Şirketler” sıralamasında 10’uncu sırada olmamız tesadüf değil; bu başarı 15 yıllık stratejik planımızın meyvesi, ürün seçiminden insan kaynağına ilmek ilmek kurguladığımız, emek verdiğimiz Ar-Ge yatırımlarımızın bir sonucu.”

 

“PolAr-Ge merkezimizde her türlü farmasötik formu geliştirebilecek teknik bilgiye sahibiz”

Polifarma Ar-Ge Direktörü Ömer Faruk Fırat ise “PolAr-Ge merkezimizde her türlü farmasötik formu geliştirebilecek teknik bilgiye sahibiz. mRNA teknolojisi temelinde sentez çalışmalarını yürüttüğümüz molekülümüzde sonuca varmak üzereyiz. Ayrıca nadir hastalıklar kategorisinde olan bir molekülde de sentez çalışmalarımız tamamladık. Bu projemizde hammaddeyi sentezleyip ilaca dönüştürerek ilacı yurt dışına ihraç etmeye çok yaklaştık. Bu projeyle Türkiye’de her yıl binlerce hastanın, yurt dışından gelmesini beklemeden ilaca erişmesine katkı sağladığımız için mutluyuz’’ diyerek tüm Ar-Ge çalışmalarının odağında sağlığa katkı sağlamak olduğundan söz etti.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı