Kültür ve sanat kenti Karşıyaka, ‘KODA Yaz Konserleri’ kapsamında resim ve müziğin iç içe geçtiği unutulmaz bir sanat şölenine ev sahipliği yaptı.

Kültür ve sanat kenti Karşıyaka, ‘KODA Yaz Konserleri’ kapsamında resim ve müziğin iç içe geçtiği unutulmaz bir sanat şölenine ev sahipliği yaptı. Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası Quartet Grubu ile Ressam Kumru Çalışkan’ın eş zamanlı olarak performans sergilediği etkinlik, Mavişehir Denizkent Restoran yanındaki kır bahçesinde gerçekleştirildi.

RENKLER VE EZGİLER BİR ARADA

KODA Quartet konserde, Batı ezgilerinin Türk tınılarıyla harmanlandığı bir klasik müzik dinletisi sundu. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü mezunu olan ressam Kumru Çalışkan da müzisyenlerin arkasındaki tuval üzerinde resim çalışması yaptı. Çalışkan, bir gün önce hazırlıklarına başladığı ‘Gün Batımı’ temalı resmini konser sonuna kadar tamamladı. Etkinlikte canlı müziğin keyfini çıkaran konuklar, aynı anda renkli bir görsel şölene de tanıklık etti.

KONSERLERİN DEVAMI GELECEK

Ayrıca, gecede pandemi önlemleri eksiz olarak uygulandı. Oturma düzeni konuklar arasında sosyal mesafe olacak şekilde hazırlandı. Maskesi olmayanlara da Karşıyaka Belediyesi tarafından maske dağıtımı yapıldı. Hijyen kurallarına dikkat edildi. Yaz akşamlarına keyif katmak amacıyla Karşıyaka’nın farklı noktalarında düzenlenen konserlerin sezon boyunca devam edeceği belirtildi.

 

İZMİR / BEYAZ HABER AJANSI (BHA)