Müşteri destek hizmetleri açısından ekip çalışması, bağlılık ve yenilikçi düşünme kritik önem taşıyor

Müşteri destek hizmetleri açısından ekip çalışması, bağlılık ve yenilikçi düşünme kritik önem taşıyor

Rolls-Royce, müşterilerinin sabrı ve desteği sayesinde üstesinden gelebildiği zorlu bir yolculuğu geride bıraktı. Trent 1000’in dayanıklılık sorunları nedeniyle operasyona devam edemeyen (AOG) Boeing 787 uçak sayısı sıfıra indi.

Rolls-Royce ayrıca şirket olarak, bu önemli noktaya ulaşmalarını sağlayan müşterilerine ve ekiplerine teşekkür ediyor ve her bir Trent 1000 müşterisi ile iş birliği yaparak COVID-19 iyileşme planlarını 787’leriyle desteklemelerini sağlamaya odaklanıyor.

9 Temmuz’da yayınlanan resmi açıklamasında da belirttiği üzere Rolls-Royce, bu senenin ikinci çeyreğinin sonu itibarıyla AOG’leri tek haneli rakamlara düşürme taahhüdünü yerine getirdi ve daha da önemlisi bu hedefinin üzerine çıktı.

Rolls-Royce Sivil Havacılık Başkanı Chris Cholerton, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Müşterilerimiz açısından kabul edilmesi mümkün olmayan aksaklıklara sebebiyet veren Trent 1000 ile ilgili sorunları çözmeye yoğun bir şekilde odaklanmış durumdayız. Bu durumdan uzun süredir etkilenen müşterilerimizin anlayışını ve iş birliğini yürekten takdir ediyoruz. Sıfır AOG’ye ulaşmak bizim için çok önemli bir dönüm noktası. Müşterilerimizin COVID-19’un etkisini telafi etmeye çalışırken uçaklarını yeniden hizmete sokmalarına ve filolarındaki iyileştirmelerin donanım işlemlerini tamamlamalarına yardımcı olmaya devam edeceğiz. Bu hem bizim hem de müşterilerimizin beklediği performansı da beraberinde getirecek. Bu noktaya ulaşmanın, şirketimiz genelinde inanılmaz bir özveri ve ekip çalışması gerektirdiğinin farkındayım. Durumun düzeltilmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.”

Rolls-Royce geleceğe dönük çeşitli tedbirlerle Trent 1000 müşteri hizmetlerini daha da iyileştiriyor ve ilk olarak yedek motor sayısını arttırıyor. Rolls-Royce müşterilerinin çoğu artık filolarında yedek motorlara sahip. Bu da onlara operasyonel aksaklıklara karşı daha fazla esneklik ve güvenlik sağlıyor.

Her biri özenle tasarlanmış ve test edilmiş olan teknik çözümleri ile Rolls-Royce, Trent 1000 filosunun hizmet sırasında daha dayanıklı hale getirilmesi için iyileştirme çalışmalarına devam ediyor. Bu uygulamalar arasında Orta Basınç Türbini (IPT) palesi, Orta Basınç Kompresör (IPC) palesi ve Yüksek Basınç Türbini (HPT) palesi modifikasyonları bulunuyor.

Tüm Trent 1000 motorları için yeni bir IPT palesi geliştirilmiş olup kanat üzerindeki motorların yüzde 99’undan fazlasında hali hazırda yeni paleler bulunuyor.

Yeniden tasarlanmış IPC paleleri, Trent 1000 TEN ve Package C motorlarına entegre edilmeye devam edilirken, Package B motorlar için yeniden tasarlanan IPC paleleri 2020’nin son çeyreğinde hazır olacak. Trent 1000 TEN ve Package C motorlara yönelik IPC pale değişim programının 2021 yılı sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

Package B ve C için gelişmiş HPT pale tasarımları bulunmakta olup bu motorları kullanan filonun %50’sinden fazlası yeni standartlara uyum sağlanmış durumda. Trent 1000 TEN için gereken diğer iyileştirme modifikasyonu, titiz bir kök neden araştırması ve tasarım süreci sonrasında hazırlanmış olup, şu an mukavemet testi süreci devam ediyor. Rolls-Royce, dörtte üçünden fazlası tamamlanan bu test sonucunda oluşan değişiklikleri 2021’in ilk yarısının sonuna kadar filoya entegre edilebilir hale getirmeyi planlıyor.

AOG’lerin sayısının azaltılması, Rolls-Royce’u yeni ve inovatif hizmetler yaratmaya sevk etti. Bu hizmetlerin tamamı artık normal operasyonların bir parçası haline gelecek.

Örneğin; havayolu mühendisleri, Trent 1000 ile ilgili bazı kontrolleri gerçekleştirebilmek için Rolls-Royce’daki meslektaşlarından Librestream dijital görselleştirme teknolojisi aracılığıyla uzaktan eğitim aldı. COVID-19 kaynaklı seyahat kısıtlamalarından önce bu eğitim için ya Rolls-Royce yetkili bir personelini havayolu firmasına gönderir ya da havayolu firması kendi mühendislerini eğitim için Derby’ye yönlendirirdi. Bu kontrollerin devamının bu şekilde sağlanabilmesi Rolls-Royce’un birçok müşterisinin AOG’leri engellemesine sebep olurken Rolls-Royce’un müşterilerine verdiği desteğin değişmesine de olanak sağladı.

İleriye dönük olarak Rolls-Royce, müşterilerini diğer motor kontrollerini gerçekleştirmeleri için Librestream’i kullanmaları konusunda uzaktan eğitmeyi ve böylelikle havayolu firmalarına daha fazla operasyonel esneklik kazandırmayı değerlendiriyor.

Rolls-Royce’un bu sorunu giderme konusunda kaydettiği gelişmeler, şirket içindeki tüm faaliyetlere yansıtılacak. Bu sayede Rolls-Royce, şirket olarak geleceğe giden yolda müşterilerine destek olma konusunda daha çevik ve duyarlı hale gelecek.

Rolls-Royce Holdings plc hakkında

  1. Rolls-Royce, gezegenimizin temel enerji ihtiyaçlarını karşılamak üzere en temiz, en emniyetli ve en rekabetçi çözümleri beraberinde getiren gelişmiş teknolojilerin öncü üreticisidir.
  2. Rolls-Royce’un 150’den fazla ülkede müşterileri bulunmaktadır. Bu müşteriler arasında 400’ün üzerinde havayolu ve leasing müşterisi, 160 silahlı kuvvetler, 70 donanma dâhil olmak üzere 5.000’in üzerinde enerji ve nükleer müşterisi yer almaktadır.
  3. 2019 yılı ekonomik kârı 15,3 milyar sterlindir. Bu tutarın yaklaşık yarısı, satış sonrası hizmetlerden elde edilmiştir.
  4. Rolls-Royce 2019’da AR-GE çalışmalarına 1,45 milyar sterlin yatırım yapmıştır. Ayrıca Rolls-Royce, mühendislerini bilimsel araştırmanın öncüsü kılan 29 farklı Üniversite Teknoloji Merkezinden oluşan küresel bir ağı desteklemektedir.
  5. Grup, stajyer ve yeni mezun istihdamı ilkesine ve çalışanların becerilerinin geliştirilmesi hususuna kuvvetle bağlıdır.