Alanında Yüksek Lisans yapan “Seda Okuyucu” müzikal kariyerine TRT İstanbul Radyosu Türk Halk Müziği Gençlik Korosu’nda başladı. 

 
“Seda Okuyucu”; sahne performanslarının yanı sıra aynı zamanda müzik öğretmenliğine devam ediyor.

 
Müzik eğitimini TRT İstanbul Radyosu Türk Halk Müziği Gençlik Korosu sınavlarını kazanarak ve uzun yıllar çalışmalarına devam ederek tamamlayan ''Seda Okuyucu''; müzik öğretmenliğine halen devam etmektedir. Uzun bir dönem Ahmet Selçuk İlkan ve Metin Şentürk'ün ekibi ile sayısız konserler veren ve diğer yandan da bireysel olarak sahne programlarına devam eden güzel sanatçı geçtiğimiz günlerde yeni şarkısı ''Kraliçe''yi müzikseverlerin beğenisine sundu.

 
Sözü ve müziği Şahan Dinç'e ait olan şarkının hareketli ve iddialı düzenlemesini ise Coşkun Kıvılcım yaptı. Yaz aylarının son günlerinde deniz kenarında çekilen klip izleyicisinin içini ısıtacak nitelikte. Farklı tarzı ve yorumuyla dikkat çeken ''Seda Okuyucu''nun yeni şarkısının yönetmenliğini Adem Doğan üstlenirken, klip Antalya'da kalabalık bir ekip eşliğinde 1 günde tamamlandı.

 
İlk teklisi 2017 yılında sözleri Ahmet Selçuk İlkan'a ait 'Yanmışım Ben' ile çıkış yapan sanatçı, 2021 yılında sözleri Mehmet Koç'a ait olan 'Ses Verin Sesime Dağlar', hemen ardından da 'Kal Sene Gurban' şarkısını yayınladı. Yayınlamış olduğu projeleriyle sektördeki yerini kalıcı olarak ayırtmaya hazırlanan başarılı sanatçı diğer yandan da yoğun sahne takvimine devam ediyor.

 
''Seda Okuyucu''nun yeni projesi ''Kraliçe'' DFM Müzik etiketiyle tüm müzik platformlarında ve klibi NetD kanalında yayında!

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı