Üretici kadınlarının bir araya gelerek, geleneksel Seferihisar lezzetlerini sunacağı "Harım'dan" adlı market&restoran hizmete açıldı.

 

Seferihisar Hanınmeli Kadın Kooperatifi'nin "Harım" markasıyla ürettiği ürünleri satacağı hizmet noktası "Harım'dan"ın açılışı yapıldı. Seferihisar'ın merkezinde hem satış hem de restoran hizmeti verecek olan Harım'dan Market'in açılışına, AK Parti İzmir Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Ceyda Bölünmez Çankırı, İzmir İl Tarım Müdürü Mustafa Özen, AK Parti Kadın Kolları İzmir İl Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ, Seferihisar İlçe Tarım Müdürü Hasan Basri Gürel, AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Ahmet Aydın, sosyal girişimci ve şef Ebru Baybara Demir ile çok sayıda AK Parti katılım gösterdi.

 

KADIN VEKİL KEŞKEK DÖVDÜ

Açılışa katılan AK Parti İzmir  Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, kadınlarla birlikte misafirlere ikram edilmek üzere keşkek dövdü ve "Harım'dan"ın ilk alışverişini yaparak siftah parası attı. Kadınların bu girişimini yürekten kutladıklarını bildiren Vekil Çankırı, "Bir kadın milletvekili olarak her zaman kadınlardan gelen talepler üzerine, onların istekleri doğrultusunda, her türlü siyasi imkanı önlerine sererek, onlara hizmet etmeye çalışıyoruz.  Bugün bu kooperatif 7 kadınla kurulmuş gibi gözüküyor ama Seferihisar'ın diğer üretici kadınlarına da fayda sağlayacak. Kadınlarımızı güçlendirdiğimiz zaman Seferihisar'ımız, İzmir'imiz, ülkemiz güçlenecek. Bu yüzden kadınlara ait bütün projelerde her daim yanlarında olmaya özen gösteriyorum" dedi.

 

MODEL OLACAK BİR ÖRNEK

Kooperatifçilik alanında önemli başarılara imza atmış sosyal girişimci ve başarılı şef Ebru Baybara Demir ise, kadın girişimcileri her zaman desteklediklerinin altını çizerek, "En önemli kaynağımız tarım ve İklim değişikliği ile birlikte toprakta ve gıdada yaşanan durumlar hepimize endişe veriyor. Yakın zamanda yaşadığımız pandemi, aslında bugün yaşadıklarımızın bir provasıydı. Gıdaya erişimin ne kadar kıymetli olduğu, üretim ve tüketimin aynı yerde yapılması gerektiği noktasında bize bir uyarı verdi. Yerel kalkınma için kollektif üretimin ne kadar önemli olduğunu gördük. Bugün, burada toprağa sahip kadınların bir kooperatif bünyesi altında toplanması buna önemli bir örnek. Türkiye'de birçok tarım kooperatifi var ve özellikle kadınların kurduğu bu kooperatifin, ülkeye model olmasını diliyorum" ifadelerine yer verdi ve kurucusu olduğu kooperatif ile Seferihisarlı kadınların kooperatifi arasında iş birliği yapmaktan mutluluk duyacaklarını söyledi.

 

 "GELENEKLER, GELECEĞE AKTARILACAK "

Seferihisar AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Aydın ise, şöyle konuştu:

"Günümüzde unutulmaya yüz tutmuş geleneksel tatlarımız ve ürünlerimizin tekrar bir arada olması ve kadın üreticilerimizi desteklemek adına bir proje yaptık. Çalışmalarımız sonucunda böyle bir marka ortaya çıktı. Burayı geliştirerek hem yerelde üretim yapan vatandaşlarımıza katkı sağlıyor hem de geleneklerimizin gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde aktarılmasına destek oluyoruz ve bu desteğimizi de sürdüreceğiz."

 

Seferihisar Hanımeli Kooperatifi Başkanı Fikriye Sayarer Evin de, bu yolda kendilerini destekleyen tüm katılımcılara ve kooperatif üyesi üretici kadınlara teşekkür etti.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı