Peder Brown’un heyecanla beklenen onuncu sezonu ve Mutlu Vadi’nin dokuz yıllık aranın ardından gelen üçüncü ve son sezonu Mayıs ayında BBC First ekranlarında olacak.

Peder Brown karanlık sırları açığa çıkarıyor

G. K. Chesterton’ın öykülerinden uyarlanan serinin ana karakteri Peder Brown (Mark Williams, The Fast Show), sezgilerini ve psikoloji alanındaki yetkinliğini kullanarak onuncu sezonda da suçları çözmeye devam edecek. Her sezonda bambaşka gizemlerin perdelerini aralayan seri, yeni bölümlerinde cemaat üyelerinin karanlık sırlarını da ortaya dökecek. Bir katilin cinayetlerini planlamak için Kembleford’un yeni örnek kasabasını kullandığının ortaya çıkmasıyla başlayan yeni sezonda Peder Brown, bir kayıp vakası, yeni bir cinayet ve vahşi bir kedi üzerine çalışırken geçmişiyle yüzleşecek. Peder Brown, Tom Chambers’ın (Holby City) Dedektif Sullivan rolünde ekranlara döndüğü yeni bölümleriyle 1 Mayıs Pazartesi günü saat 21.00’de BBC First’te izleyiciyle buluşacak.

Mutlu Vadi dokuz yıl aradan sonra son sezonuyla BBC First’te

BBC First’ün Mayıs ayı programı Peder Brown ile sınırlı kalmayacak. Bir diğer sevilen BBC First yapımı Mutlu Vadi’nin üçüncü ve son sezonu da dokuz yıllık uzun bir aranın ardından ekranlara gelecek. İlk iki sezonuyla eleştirmenlerden tam not alan Mutlu Vadi, En İyi Drama Drama Dizisi ve En İyi Senaryo dallarında BAFTA ödülüne layık görülmüştü. İkinci sezondaki etkileyici performansıyla En İyi Kadın Oyuncu dalında BAFTA ödülünü evine götüren Sarah Lancashire’ın canlandırdığı ana karakter Komiser Catherine Cawood, yeni sezonda yeraltı dünyasından bir cinayet kurbanının kalıntılarını bulacak. Bunun ardından yaşanan bir dizi olay sonucunda ise yolu katil ve tecavüzcü Tommy Lee Royce (James Norton, War & Peace) ile kesişecek. Mutlu Vadi’nin 7 bölümden oluşan üçüncü sezonu 25 Mayıs Perşembe saat 21.00’de BBC First’te başlayacak.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı