Sincan Belediyesi tarafından düzenlenen muhteşem bir programla Çanakkale ruhu yeniden yaşatıldı. 107 yıl önce Çanakkale’de büyük bir zafere imza atan şehitlerimiz dualarla anıldı.

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 107. yıl dönümünde şehitler rahmet ve minnetle anıldı. Sinan Şamil Sam Spor Salonu’nda düzenlenen anma programında önce Kuran’ı Kerim tilaveti gerçekleşti, ardından da film gösterimi ve kum sanatçısı Ramazan Yumru’nun kendi sanatıyla Çanakkale Zaferi’ni anlatması ile görsel bir şölen sunuldu. Ünlü şarkıcı Azerin ise söylediği kahramanlık türküleriyle salonu dolduran vatandaşlara unutulmaz anlar yaşattı.

 

Programa AK Parti Ankara Milletvekili Hacı Turan, Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan Sincan Kaymakamı Abdullah Küçük, AK Parti Sincan ilçe Başkanı Soner Arslanargun, Sincan ilçe protokolü, şehit aileleri, gaziler ve aileleri katıldı.

 

Sincan Belediyesi’nin hazırladığı Çanakkale Şehitlerini Anma programının sunucusu Necip Karakaya oldu. Karakaya hem programı sundu hem de anlattığı kahramanlık hikayeleri ile Sincanlıları o günlere götürdü.

GURUR VE HÜZÜN BİR ARADAYDI

Sincan Belediyesi tarafından düzenlenen anma programında gurur ve hüzün bir aradaydı. Programa ev sahipliği yapan Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan konuşmasında 57. alay, Kınalı Hasan, Seyit Onbaşı, şehit olmak pahasına Anzak askerini kurtaran Mehmet’i tek tek andıktan sonra şunları söyledi:

 

Çanakkale bir varoluş. Bitti, tükendi, mahvoldu denen bir milletin ayağa kalkışı. Çanakkale bir haykırış, biz bitti demeden bitmez diyenlerin, Çanakkale geçilmez diyen kahramanların haykırışı.

 

Mustafa Kemal'in dediği gibi muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur. O kudret bizde hep vardı ve hep de var olacak.

 

Yarının gençliği Allah'ın izniyle bu bayrağı burca dikecek. Ama zayıfı ezmek için değil, sömürmek için değil; hakkaniyet için, adalet için dikecek. Bu duygularla şanlı bayrağımız için, bu vatan topraklar için, Allah için toprağa düşmüş tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum. Gazilerimize uzun ömürler diliyorum. Ebediyete intikal etmiş olanlara da rahmet diliyorum.

 

15 TEMMUZ’DA ÇANAKKALE RUHUNUN ÖLMEDİĞİNİ GÖRDÜK

Sincan Kaymakamı Abdullah Küçük ise Çanakkale şehitlerimizi anarken şu ifadeleri kullandı:

Bu zafer dönemin teknolojisi karşısında, o devrin en büyük devletlerine süper güçlerine karşı sadece insan gücüyle iman gücüyle yürütülen bir savaş. 

 

Yakın zamanda 15 Temmuz’da sahada gördük ki Çanakkale ruhu ölmemiş. Biz din uğrunda vatan, bayrak uğrunda şehit olmayı arzu eden bir ecdadın evlatlarıyız. Bu ruhu da çocuklarımıza aktarmalıyız.

 

Şehit aileleri baş tacı şehitlerimiz sayesinde bu topraklarda rahatlıkla hayatımızı sürdürüyoruz. Allah onlardan razı olsun.

ÇANAKKALE’Yİ ANLAYIP RUHUNU YAŞATMALIYIZ

AK Parti Ankara Milletvekili Hacı Turan ise;
“Çanakkale bir direniştir. Çanakkale hürriyete atılan bir adımdır. Çanakkale dünya tarihinin değiştiği yeniden şekillendiği yerdir. Çanakkale’yi anlamalı ve bu ruhu yaşatmalıyız.  Çanakkale’yi ne kadar iyi anlarsak geleceği de ona göre şekillendiririz. Biz tarihi sadece okuyan bir millet değiliz tarihi anlayan yaşayan ve yaşatan bir milletiz. Bu milletin mayası da Çanakkale de atılmıştır, kurtuluş savaşında yoğrulmuştur.” sözleriyle günün anlamını belirtti.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı