Gençlerin ve çocukların daha iyi bir gelecek hayallerini, birliktelikle güçlendirmeyi hedefleyen Sinemasal Akademi projesine destek veren DİMES, Sinemasal Akademi DİMES Antakya Kampüsü’nü hayata geçirdi. Çocukların daha iyi bir gelecek hayallerinin, eğlenerek ve deneyimleyerek öğrenmeyi ön planda tutan interaktif bir programla güçlendirilmesi hedefiyle yürütülen projenin, ilk aşamada 28 haftalık bir sürece yayılması öngörülüyor. Bölgedeki 5-17 yaş arasındaki çocukların aktif katkılarıyla her geçen gün güzelleşecek ve yaşayacak Antakya kampüsünü sahiplenen DİMES, projeye verdiği desteğin yanı sıra, kampüste gerçekleşecek fidan dikimi, birlikte kurabiye yapımı, DİMES ünlüleri ile derslere katılım gibi etkinliklerle çocuklarla sürekli birlikte olmaya devam edecek. Sinemasal Akademi DİMES Antakya kampüsünde, 23 Nisan ve Ramazan Bayramı çerçevesinde etkinlikler düzenlendi. 

Depremin ilk gününden itibaren bölgede gıda ihtiyaçlarının karşılanmasına destek veren Türkiye’nin önde gelen içecek markası DİMES, gençlerin ve çocukların daha iyi bir gelecek hayallerini, birliktelikle güçlendirmeyi hedefleyen Sinemasal Akademi projesinin destekçisi oldu ve Sinemasal Akademi DİMES Antakya Kampüsü’nü hayata geçirdi. DİMES, projeye verdiği desteğin yanı sıra, sahiplendiği kampüste düzenleyeceği farklı etkinliklerle çocuklarla birlikte olmayı hedefliyor.

8000 gönüllüsü ile yıllardır imkanları kısıtlı çocukların yaşadıkları köylere Açıkhava Sinema deneyimini götüren Sinemasal tarafından, deprem sonrasında geliştirilen Sinemasal Akademi projesi, 34 ülkeden eğitmen gönüllüleri ve teknik ekipleri ile organize olarak oluşturuldu. İlk aşamada 28 haftalık bir sürece yayılması hedeflenen projede, çocukların daha iyi bir gelecek hayallerinin, eğlenerek ve deneyimleyerek öğrenme odaklı bir interaktif bir programla güçlendirilmesi hedefleniyor. Kampüste çocuklar, günde 6 saatlik bir müfredat dışı onaylı eğitim sistemi ve açık hava aktiviteleriyle desteklenecek. 

Sinemasal Akademi DİMES Antakya Kampüsü’nün, bölgenin önemli bir ihtiyacını karşıladığını söyleyen DİMES CEO’su Ozan Diren, “Meyve suyu ve süt ürünlerimizle, bölgede gıda ihtiyaçlarının karşılanmasına yardımcı olmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bunun yanı sıra, uzun soluklu bir iş birliği yapmaktan gurur duyduğumuz Sinemasal’ın, kalıcı sosyal iyileşme hedefiyle başlattığı projenin Antakya ayağını sahiplenerek destek veriyoruz. Sinemasal Akademi DİMES Antakya Kampüsü’nde gençlerin ve çocukların daha iyi bir gelecek hayaline birlikte destek olacağız. Bilimsel gelişimi ön planda tutan, deneyimleyerek ve eğlenerek öğrenme odaklı bu program boyunca, Sinemasal Akademi DİMES Antakya Kampüsü’nde çocuklarla birlikte olacağız, biz birlikte güçlüyüz” şeklinde konuştu.

Sinemasal Akademi DİMES Antakya Kampüsü, onaylı müfredat dışı eğitim sistemini, açık hava aktiviteleriyle birleştirerek, bölgede okulları olmayan çocukların toplumda öğrenme ihtiyacını bir nebze de olsa karşılamayı hedefleyen proje kapsamında, 5 -17 yaş aralığındaki 300 çocuğa hizmet veriyor. Yaşayan bir alan olacak kampüsü, DİMES’in katkıları ve Sinemasal’ın sahada alanda görev alan 15 gönüllü eğitmeniyle çocukların aktif katılımıyla her geçen gün güzelleştirilecek ve geliştirilecek. DİMES, projeye verdiği desteğin yanı sıra, kampüste gerçekleşecek fidan dikimi, birlikte kurabiye yapımı, DİMES ünlüleri ile derslere katılım gibi etkinliklerle çocuklarla sürekli birlikte olmaya devam edecek.

Sinemasal Akademi DİMES Antakya Kampüsünde düzenlenen ilk etkinlik, 19 Nisan günü Ramazan için düzenlenen geleneksel Orta Oyunu gösterisiyle gerçekleştirildi. DİMES ürünleri ve patlamış mısır eşliğinde düzenlenen etkinlikte civardaki diğer çadırkent sakinleri de misafir edildi. 21 Nisan’da açık hava film gösterimleri de düzenlenen kampüste; 23 Nisan günü de Sinemasal Akademi DİMES Antakya Kampüsünde aktif olarak eğitim alacak 5 -17 yaş aralığındaki 300 çocuğa hem Ulusal Egemenlik ve Çocuk, hem de Ramazan Bayramlarını kutlamak ve onlara hoş geldin demek için DİMES tarafından hazırlanan hediye paketleri dağıtıldı ve açık hava film gösterimi yapıldı

Sinemasal Kurucusu Enes Kaya da DİMES ve Sinemasal arasındaki yakın ve uzun soluklu bir iş birliğine vurgu yaparak, “Biz, çocuklara, ulaşılması en zor olan köylere gideceğiz dediğimizde, siz neredeyseniz biz de varız diyen DİMES, tam 11 yıldır Türkiye’nin dört bir köşesinde bizimle birlikte oldu. Sinemasal Akademi DİMES Antakya Kampüsümüzü kurmak üzere birlikte yola çıktık, birlikte çalıştık, gençlerimize ve çocuklarımıza umut olmak için kapılarımızı açtık. Gençlerin ve Çocukların daha iyi bir gelecek hayalini birlikte destekliyoruz. Evet biz, birlikte güçlüyüz” dedi.

Yaşayan Kampüs Alanı

Sinemasal Akademi DİMES Antakya Kampüsü, Büyükdalyan ve Derince Geçici Yaşam Merkezlerinde yerleşik 5 – 17 yaş arası çocuklara yönelik olarak, 6,5 dönümlük arazide zemin iyileştirme ve alt yapı hazırlığı çalışmaları sonrasında kuruldu. Kampüs alanında çok amaçlı sahnenin yanı sıra Matematik / Bilim, Sinema / Drama / Müzik ve Görsel Sanatlar / Oyun olmak üzere üç çadırdan oluşan eğitim alanı, İlk Yardım ve Psikolojik Destek çadırları, Uzay Çadırı ve Düş Duvarı yer alıyor. Kampüs ayrıca, sergi ve spor alanlarını, çocuklara uygun özellikte mutfak nişlerini, yeme içme alanlarını, meyve fidesi, sebze, tıbbi bitki yetiştirme alanlarını ve gönüllü ekiplerin yaşam alanlarını kapsıyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı