140 karakterlik notlarınızı Twitter’dan yayınlamak yerine, kişisel bir günlük haline getirip saklamak isterseniz, iPhone uygulaması Day One tam size göre.

Twitter’da takipçileriniz haricindeki hiç kimsenin paylaşımlarınızıgörememesini sağlayan bir ayar var ve bunun bir sebebi var: Bazen yazdıklarınızı tüm dünyayla paylaşmak istemezsiniz. Eğer çok daha kişisel bir mikroblog aracı arıyorsanız, iOS cihazları için geliştirilen Day Oneuygulamasına bir göz atın.

Mobil cihazınızı kullanarak anlık olarak kısa notlar almanızı sağlayan Day One uygulamasını Evernote’un sadeleştirilmiş hali olarak düşünebilirsiniz. iPhone üzerinden aldığınız notları Apple ürünü diğer mobil veya masaüstü cihazlarla senkronize etmeniz ve görüntülemeniz mümkün oluyor.

Sade ve kolay kullanılır bir arayüzle aldığınız notlara fotoğraf ekleyebilir,parolayla şifreleyebilir, notu aldığınız ana ait konum ve hava durumu gibi verileri de kaydedebilirsiniz. Day One, gazetecilere odaklı olarak hazırlanmış olsa da kısa notların hayatını kolaylaştıracağı herkese fayda sağlayabilecek kapasitede.

day-one1394541732

Bulut Servisleriyle Entegre

Araştırma notlarını Word üzerinde tutmak külfet olduğunda, katıldığınız toplantının kısa notlarını almak için dizüstü bilgisayarınızı açmaya üşendiğinizde ya da spor yaparken aklınıza dahiyane bir fikir geldiğinde Day One yanınızda.

iCloud ve Dropbox gibi popüler bulut servislerle entegre olarak çalışabilen Day One uygulaması, geçmişte tuttuğunuz notlara takvim görünümüylekolayca erişmenizi ve keyword desteğiyle notlar arasında arama yapabilmenizi sağlıyor. 4,99 dolardan satılan uygulamayı App Store’dan satın alabilirsiniz.

Kaynak: http://shiftdelete.net/size-ozel-twitter-day-one-50944.html