Türk Hava Yolları ve Lufthansa ortak kuruluşu SunExpress, Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği’nin (IATA) 25by2025 girişimini 8 Kasım’da İstanbul’da düzenlenen Wings of Change etkinliğinde imzaladı. Gönüllülük esasına dayalı olan 25by2025 girişimi, havacılık sektöründe kadın temsiliyetinin artırılmasını ve sektörde cinsiyet eşitliği konusunda farkındalığın geliştirilmesini amaçlıyor.

 

Girişime imza atan havacılık şirketleri, 2025 yılına kadar organizasyonları genelinde kıdemli rollerde görev alan kadın sayısının yükseltileceğini ve kadın temsiliyetinin az olduğu alanlarda artırılacağını taahhüt ediyor.

 

Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan SunExpress CEO’su Max Kownatzki, “SunExpress olarak çalışma arkadaşlarımızın gelişimine imkân tanıyan çeşitlilik ve kapsayıcılığın teşvik edildiği bir çalışma ortamı sunmak bizim için büyük önem taşıyor. Herkese eşit fırsat sunulması en önemli önceliklerimiz arasında yer alıyor. Bu amaçla, çalışanlarımızın gönüllü olarak çalışmalarını yürüttüğü, Türk havacılık sektöründe bir ilk olan Çeşitlilik ve Kapsayıcılık Komitemizi oluşturduk. Şimdi de bu önemli girişimi imzalayarak bu alandaki taahhüdümüzü güçlendiriyoruz. Havada ve yerde operasyonlarımızın her aşamasında kadın çalışma arkadaşlarımızın büyük emeği bulunuyor ve bundan gurur duyuyoruz. Onların katkılarını artırmaları için daha fazla fırsat sunarak markamızı ileriye taşımaya devam edeceğiz” dedi.   

 

IATA Genel Müdürü Willie Walsh, “SunExpress'in IATA 25by2025 girişiminin imzacılarından biri olarak havacılık sektöründe cinsiyet çeşitliliğini teşvik etmeye yönelik taahhüdünü görmekten memnuniyet duyuyorum. Sektör olarak havacılıkta cinsiyet dengesini iyileştirmeye kararlıyız ve 25by2025 taahhüdünü sonuçlara dönüştürerek ilerleme kaydedeceğiz” dedi.

 

Girişimi destekleyen SunExpress, her yıl çeşitlilik göstergelerini raporlamayı, başta üst düzey pozisyonlar olmak üzere kadın temsil oranını artırmayı taahhüt ediyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı