Systemair Türkiye, gerçekleştirdiği önemli bir atama ile endüstriyel tesislerde enerji verimliliği konusunda öncü projelere imza atmayı planlıyor

 

İklimlendirme teknolojilerinin öncüsü Systemair, şirket değerlerinin en önemli kaynağını oluşturan insan gücüne yeni bir isim ekledi. Uzun yıllardır endüstriyel tesislerde ve ticari yapılarda bina otomasyon çözümleri alanında görev alan Esin Çakır, şirketin yeni endüstriyel çözümler müdürü oldu. Otomasyon konusundaki tecrübelerini maksimum verimlilik sağlayan ve minimum enerji tüketen projeler geliştirmek için kullanmaya hazırlanan Esin Çakır, Systemair Türkiye yolculuğunda çözüm ortaklarına sürdürülebilir sistemler sunmayı hedefliyor.

 

İmza attığı teknolojilerle sektöre yön vermenin yanı sıra deneyimli kadrosuyla da fark yaratan Systemair, sektörün tecrübeli isimlerini bünyesinde buluşturmaya devam ediyor. Son olarak Esin Çakır’ı endüstriyel çözümler müdürlüğü görevine getiren şirket, bu iş birliği ile endüstriyel tesislerde enerji verimliliği bilincini oluşturmayı ve minimum enerji tüketimini yaygınlaştırmayı hedefliyor. 

 

Ortak hedefler aynı çatı altında buluştu

Esin Çakır, 2004 yılında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Elektrik Bölümü’nden mezun oldu. Profesyonel iş hayatına Akçansa Çimento’da endüstriyel otomasyon sistemleri alanında başlayan Çakır, endüstriyel tesislerde ve ticari yapılarda bina otomasyon çözümleri alanında Johnson Controls ve Regin Controls firmalarında yönetici pozisyonlarında çalıştı. Temmuz 2022 itibariyle alanında uzman mühendis kadrosu ile endüstriyel tesislerin enerji haritalarını oluşturan Systemair Türkiye’nin bünyesine katılan Esin Çakır, şirketle paylaştığı ortak hedefler doğrultusunda çalışmalarına hız kesmeden devam edecek. 

 

Birincil öncelik minimum enerji tüketimini yaygınlaştırmak

Endüstriyel tesislerde ve ticari binalarda gerek yeni yatırımlar gerekse mevcut tesislerin işletilmesi aşamasında birincil önceliğin minimum enerji tüketimi olduğuna dikkat çeken Esin Çakır, şunları söyledi: “Enerji verimliliği, dünya genelinde çevresel hassasiyet ve artan maliyetler nedeniyle daha çok konuşulmaya başlandı. En değerli enerjinin verimli kullanılan enerji olduğunu düşünüyor ve bu farkındalığı doğru yönlendirerek tüm endüstriyel ekosistemde yaygınlaştırmak istiyoruz. Verimli enerji kullanımı; uygun ekipman seçimi, doğru projelendirme, başarılı işletme, sürekli iyileştirme prosedürlerinin uygulanması ve tüm yapının etkin bir otomasyon sistemi ile kontrol edilip izlenmesi ile sağlanabiliyor. Otomasyon alanında uzun yıllardır görev alan biri olarak endüstriyel alanlarda enerji verimliliği konusunda çalışmalarımı sürdürüyorum. Systemair Türkiye’ye katılmamla birlikte endüstriyel tesislerde enerji verimliliği bilincinin oluşturulması adına çalışmaya devam edeceğiz. Çözüm ortaklarımız için sürdürülebilir sistemler ile maksimum verimlilikte, minimum enerji tüketen projeler geliştireceğiz. Endüstriyel tesisler için ihtiyaç duyulan tüm noktalarda enerji geri kazanımı ve verimlilik artırıcı projelerin yanı sıra müşterilerimiz için finansman çözümleri sunmayı sürdüreceğiz. Aynı zamanda otomasyon çözümleri ile iç hava kalitesi, aydınlatma ve yenilenebilir enerjilerden maksimum fayda sağlayacak çözüm paketleri oluşturarak sektöre öncülük edecek çalışmalara imza atacağız.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı