Türkiye Değişim Partisi Çankaya Kadın Kolları Başkanı Venera Camalova, İstiklal Marşı’nın 100. Yılı nedeniyle açıklama yaptı.

İstiklal Marşı’nın 100. Yılı nedeniyle açıklama yapan Türkiye Değişim Partisi Çankaya Kadın Kolları Başkanı Venera Camalova şu ifadeleri kullandı:

“MİLLETİMİZ ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞMUŞTUR”

“Ülkemizin bağımsızlığının nişanesi olan İstiklal Marşı’mız bugün 100 yaşında. Kurtuluş Savaşı ile başlayan mücadele ve direnişin sonunda milletimiz özgürlüğüne kavuşmuş ve hür bireyler olarak bu ülke topraklarında varlığını sürdürmeye devam etmiştir. Belki de bundan en büyük kazanımı kadınlar elde etmiştir. İstiklal Marşı da bu özgürlüğün, bağımsızlığın ve hür bireylerin cesur yürekliliklerinin bir yansıması olarak ortaya çıkmıştır. Başta Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, savaşta cepheye giden askerlere canla başla yardım eden kadınlarımıza, İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif Ersoy’a, tüm şehit ve gazilerimize minnettar olduğumu belirtmek istiyorum. Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın. Ulusal marşımızın 100. yaş günü kutlu olsun “

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı