Piyasa değeriyle (USD₮) stablecoin'e en büyük güç sağlayan blockchain özellikli platformu destekleyen teknoloji şirketi Tether Holdings Limited (Tether), bugün güvence ve tasdik süreçlerinde önemli bir güncelleme yaptığını duyurdu.

 

Tether, ilk beş sıradaki küresel bağımsız kamu denetim firması olan BDO Global Organization'un İtalyan üye firması BDO Italia ile Temmuz 2022’deki 3 aylık tasdik işlemleri için resmen çalışmaya başladı. Tether, bu uyumla birlikte, üç aylık dönemlerden aylık raporlara kadar tasdiklerinin yayınlanması yönünde ilerlemeye de odaklanacak.

 

Sadece yenilikçi teknolojide değil, aynı zamanda her gün on milyarlarca dolarlık işlem yapmak için stablecoin kullanan müşterilerine şeffaflık ve hesap verebilirlik konusunda da öncülük etmeyi taahhüt eden Tether’in BDO organizasyonu ile çalışma kararı, Tether token'larına sahip olanlar için önemli ölçüde şeffaflık ve aylık güvence görüşleriyle desteklenen günlük olarak verilen tokenler ve rezervler hakkında güncellemeler sağlama vaadini temsil ediyor. Bu yeni ilişki, Tether'in şeffaflığa olan bağlılığıyla uyumlu ve şirketin tam denetime giden yolda bir sonraki adımı olarak değerlendiriliyor.

 

Tether'in CTO'su Paolo Ardoino, “Hızla büyüyen kripto para piyasasına Web3 ekonomisindeki en güçlü istikrarlı varlık olarak hizmet vermeye kararlıyız” şeklinde konuştu. Ardoino; Tether'in faydasının, ticaret pozisyonlarına hızlı bir şekilde girip çıkmak için sadece bir araç olmanın ötesine geçtiğini ve bu nedenle eşler arası ve ödeme pazarlarıyla birlikte ölçeklenmesinin kritik öneme sahip olduğuna işaret etti. Tether'in şeffaflığa olan bağlılığı yeni bir durum olmadığını ifade eden Ardoino, dünyayı stablecoin teknolojisi hakkında eğitmek konusunun pazar liderliğinin sorumluluğuyla uyumlu olduğunun altını çizdi.

 

BDO'nun küresel organizasyonu, 1.713 ofisten 97.000'den fazla kişinin çalıştığı 167 ülke ve bölgeye yayılıyor. Gelir açısından en büyük beşinci kamu muhasebe organizasyonu firması. 30 Eylül 2021 tarihli son gelir raporuna göre, münhasır ittifak üyeleri de dahil olmak üzere dünya çapındaki tüm BDO firmalarının ücret geliri 11,8 milyar ABD olarak işaret ediliyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı