Avrupa’nın dört bir yanından profesyonel tasarım kuruluşlarını bir araya getiren BEDA (The Bureau of European Design Associations)’nın   28 Mayıs’ta düzenlenen olağan Genel Kurulu’nda Türkiye’deki tek üyesi olan Türkiye Tasarım Vakfı’nın kalıcı üyeliği oy birliği ile kesinleşti.

 

1969 yılında kurulan ve Avrupa’da yaklaşık 26 ülkeden 51 üyeye sahip olan BEDA, tasarımdaki multidisipliner ve inovatif yaklaşımın Avrupa’da büyümesinde ve gelişmesinde çok önemli rol oynamaktadır. BEDA’nın Avrupa’da tasarım algısını güçlendirmek, tasarım ağını genişletmek, şimdinin ve geleceğin tasarımlarına destek olmak gibi vizyonlarını Türkiye’de yansıtan Türkiye Tasarım Vakfı, üyeliği ile yalnızca Türkiye’de değil Avrupa’da da çalışmalarına devam ederek, uluslararası ölçekte de paydaşlarının olmasına katkı sağlıyor.

 

Kendi ülkelerinde tasarım alanında etkileyici çalışmalar yapan BEDA üyeleri, birlikte çalışarak bilgi ve becerileri paylaşıyor ve Avrupa’nın giderek daha akışkan ulusal sınırları içinde, karşılıklı fayda sağlayan projeler üzerinde iş birliği yapıyor. 

 

Tasarım odaklı yaklaşım ile Türkiye'nin sosyal ve ekonomik gelişimine katkı sağlamayı hedefleyen Türkiye Tasarım Vakfı, genç tasarımcıların gelişmesine destek olurken, nitelikli tasarımın üretilmesine de zemin hazırlıyor. Kurulduğu günden bu yana daha iyi bir dünya için tasarım farkındalığını artırma hedefiyle ilerleyen Türkiye Tasarım Vakfı, BEDA üyeliğinin kesinleşmesi ile bu hedefine bir adım daha yaklaşarak global çapta ülkemizi temsil etmeye devam ediyor.

 

2021 Genel Kurulu’nda BEDA Üyeliği kesinleşen tasarım organizasyonları;

 

  • Türkiye Tasarım Vakfı (Türkiye)
  • Esad-idea (Portekiz)
  • Institute of Designers in Ireland (İrlanda)
  • Institute Franҫais du Design (Fransa)
  • Media Dizajn (Polonya)
  • Association de Valesens (Fransa) 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı