Gain Global girişimcilik alanına ilgi duyan üniversite öğrencileri için genç girişimci programı hazırladı. Çeşitli eğitimler ve mentörlükler eşliğinde öğrencilere girişim fikirlerini geliştirme fırsatı sunan “Gain Global Youth” programının başvuruları global girişimcilik haftasında başladı.

Girişim fikirlerini hayata geçirmek isteyen üniversite öğrencileri için tasarlanan bu online eğitimde alanında uzman eğitmenler tarafından girişimci adaylarına sunum tekniklerinden network yönetimine, pazar analizinden finansman kaynaklarına kadar girişimcilerin ihtiyacı olan çeşitli eğitimler verilecek. Eğitim içeriğinde adayların şirketleşme sürecinde ihtiyaçları olacak fikri mülkiyet, patent, koruma, marka tescili konularında da eğitimler verilecek.

Bu eğitimlerle girişimci adaylarına girişimcilik serüvenlerinde ihtiyaçları olacak gerekli teorik bilgiler verilmekle birlikte haftalık görevlerle fikirleri üzerinde bu bilgileri pratiğe çevirme fırsatı sunulacak.

Eğitimler dışında mentörlük seanslarıyla fikir geliştirme sürecinde girişimci adaylarına birebir destek verilmesi planlanıyor. Aynı zamanda alanında uzman girişimcilerle girişimci adayları yine online ortamda bir araya getirilerek interaktif bir network ortamı oluşturulması planlanıyor.

Eğitimlere Türkiye’nin her şehrinden katılımcı alınmakla birlikte tüm lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri başvuru yapabiliyor. Adaylar fikirleriyle bireysel olarak başvurabileceği gibi ekipleriyle de başvurabiliyorlar. Başvurular 28 Kasım’a kadar devam edecek. 30 Kasım-18 Ocak tarihleri arasında gerçekleşecek olan eğitim tamamen online gerçekleşecek.

Gain Global Hakkında

Gain Global, yeni girişimleri başlatma yolunda girişimci adaylarını güçlendirmeye yönelik aksiyon odaklı destekçiler, yatırımcılar ve paydaşlardan oluşan bir ağdır. Girişimcilik alanında farkındalık oluşturmak ve girişim fikirlerinin şirketleşerek büyümesini kolaylaştıracak iş birliği ortamları geliştirmek üzere çalışmalar yürütüyor.2020’de, 20 ülkede 200 şehirde 20.000 üye ile çalışmalarını yürüten bölgenin en yaygın girişim yatırım ağı olmayı hedefliyor.

BEYAZ HABER AJANSI (BHA)