Volocopter, 18 pervaneli uçan taksisinin tanıtımını geçtiğimiz ay yapmıştı. Dubai’de yapılan denemeden sonra Volocopter, 18 pervaneli uçan taksi ile ilk defa bir Avrupa şehrinde deneme yapmış oldu.

Volocopter, uçan taksi alanında çalışma yapan şirketler arasında en önemlisi olarak öne çıkıyor. Volocopter, 18 pervaneli yeni uçan taksisini geçtiğimiz ay tanıtmıştı. 18 pervaneli uçan taksinin tanıtımının ardından uçan taksi ile Stuttgart’ta deneme uçuşu yaptı.

Volocopter, 18 pervaneli uçan taksisi ile daha önce CES’te ve Dubai’de demo uçuşları gerçekleştirmişti. CES fuarında yapılan uçuş sadece bir kalkış ve inişti. Dubai’de yapılan deneme uçuşu ise ilk defa bir şehirde yapılan deneme uçuşu olmuştu. Volocopter, geçtiğimiz günlerde Stuttgart’ta yaptığı deneme uçuşu ile 18 pervaneli uçan taksisini ilk defa Avrupa şehirlerinden birinin üzerinde uçurmuş oldu.

Stuttgart’ta yapılan deneme uçuşu, Stuttgart Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin bir araştırma projesi olan Vision Smart City isimli projesinin içinde bir etkinlik olarak gerçekleştirildi. Deneme uçuşu sadece birkaç dakika sürdü. Volocopter’in yeni uçan taksisi, kalktığı bir spor alanına tekrar geri inerek deneme uçuşunu tamamlamış oldu.

Stuttgartlılar yeni uçan taksiyi görmediler. Ama 18 pervaneye sahip uçan taksinin sesini ilk defa duymuş oldular. Yakın gelecekte uçan taksilerin özellikle büyük şehirler için standart olacağı düşünülüyor.

Uçan taksi çalışmaları sadece Volocopter firması tarafından yapılmıyor. UBER’de uçan taksi çalışmalarına devam ediyor. Uber daha önce yaptığı açıklamayla 2020 yılında uçan taksiyi test edeceğini, 2023 yılında da üç şehirde uçan taksi hizmeti vermeye başlayacağını açıklamıştı. 

Uçan taksilerin güvenli olup olmadığı tartışmaları da, uçan taksi geliştirmeleri ile beraber yürüyor. Sivil havacılık otoriteleri, dikey iniş ve dikey kalkış yapacak olan uçan taksilerin güvenli olacaklarını belirtiyorlar.

Kaynak: https://www.webtekno.com/volocopter-ucan-taksisinin-avrupa-daki-ilk-demo-sehir-ucusunu-yapti-h76037.html