Yeni nesil konsol savaşlarında ilk çeyreğin galibi Sony ve Playstation 4 gibi dursa da, Microsoft’un oyun canavarı Xbox One şirkete çok daha fazla kar getirdi.

Konsol dünyasında 2013 sonundan beri hareketli zamanlar yaşanıyor. Teknoloji devleri Sony ve Microsoft’un yeni oyun konsollarını tanıtmasının ardından başlayan konsol savaşlarının en azından ilk çeyreğinde ki galibiPlaystation 4 gibi dursa da, yeni açıklanan rakamlar her şeyi değiştirebilecek nitelikte.

Geçtiğimiz günlerde Sony Şubat 2014 satış verilerini açıklamış ardından gözler Microsoft’a çevrilmişti. Bu zamana kadar açıklama yapmayanMicrosoft, Xbox One’ın ne kadar sattığını sonunda açıkladı. Beklenenin aksine Playstation 4′ün 287.000’lik satışının çok gerisinde kalmayan Xbox One, rakibinden sadece %10 daha düşük satış rakamı yakalayarak Amerika’da 258.000 adet konsol satmayı başardı.

titan

Microsoft Daha Çok Kazandı

Aradaki farkın tahminlerden çok daha az olduğu ve Xbox One’ın Playstation 4‘e göre daha yüksek bir fiyat etiketine sahip olduğu göz önüne alındığında, bilişim devi Microsoft’un, Sony’ye oranla çok daha fazla kar elde ettiğini görüyoruz.

Mart Verileri Bekleniyor

Merakla ve heyecanla beklenen oyun Titanfall’un Xbox One için duyurulmasının ardından teknoloji dünyası Mart 2014 konsol satış verilerini beklemeye başladı. Titanfall’un Xbox One satışlarını arttıracağı kesinken, bu artışın ne kadar olacağı bilinmiyor.

Kaynak: http://shiftdelete.net/xbox-one-daha-fazla-kazandirdi-51110.html