Yapı Kredi bomontiada “Açık Havada Sinema” günleri bu yıl sinema, televizyon ve eğlence kültürü üzerine içerik üreten Kutsal Motor ekibinin seçkisiyle sinemaseverlerle buluşuyor.

Sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde düzenlenen Avlu’da gerçekleştirilen gösterimler kapsamında, 19 Ağustos Çarşamba günü saat 21:00’de Amerikan bağımsız sinemasının en iyi örneklerinden biri kabul edilen “Küçük Gün Işığım (Little Miss Sunshine)” filmi gösterilecek.

26 Ağustos Çarşamba günü saat 21:00’de, yönetmen Lenny Abrahamson’ın İngiliz punk grubu The Freshies’in üyelerinden ilham alan 2014 yapımı “Frank” filmi izlenebilir.

2 Eylül Çarşamba günü ise İtalyan yönetmen Paolo Sorrentino’nun, 76. Akademi Ödülleri’nde Yabancı Dilde En İyi Film Oscar’ını kazanan Muhteşem Güzellik (The Great Beauty) filmi gösterilecek. Genç yaşta yazdığı romanla büyük bir üne ve servete kavuşan Jep Gamberdella’nın, Roma’nın büyüleyici ve görkemli atmosferindeki yaşamından kesitler sunan film, 65 yaşına gelen Jep’in endişe ve özlemlerini seyirciye aktarıyor.

Açık hava sinemasına katılım ücretsizdir.

Sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde düzenlenen Avlu’da her gösterimde toplam 70 seyirci ağırlanacaktır. İzleyiciler, gösterim günlerinde saat 19.30 itibariyle alanın girişinde kendi ve bir misafiri adına isim yazdırabilecektir. Kişi sayısı tamamlandığında alana daha fazla seyirci alınmayacaktır.

BEYAZ HABER AJANSI (BHA)