Wesida Medya Yayın Grubu içinde yer alan Türkiye’nin aktüel dergisi Devir’in yeni sayısı turizm ağırlıklı olarak yayınlandı.

Wesida Medya Yayın Grubu içinde yer alan Türkiye’nin aktüel dergisi Devir’in yeni sayısı turizm ağırlıklı olarak yayınlandı. Derginin kapak konusunu ünlü turizmci Dünya Kardeş Şehirler Turizm Birliği Genel Sekreteri ve Tourexpi Destination Development GmbH Genel Müdürü Hüseyin Baraner yazdı.

Baraner “Yeni turizm alfabesini öğrenmeliyiz” başlıklı yazısında “Değişen dünyada küresel turizm öncü sektör olma mecburiyetindedir. Olamazsak zaten çok yazık olur.Bu anlayışı güçlendirecek ve içini dolduracak gerçek turizmcilerin yeniden destinasyonlarda ve kaynak pazarlarda ivedilikle yeni vizyon ve yaklaşım için örnek projeler sunmaları gerekmektedir.Peki bu yeni anlayış içersinde Türkiye olarak neler
yapabiliriz? Koronavirüs nedeniyle daha seçici davranan insanların tatil yaparken bir yandan zinde kalmayı bir yandan her türlü sağlığa zarar verici riskten uzak olmayı tercih edenler için dünyada önemli bir heyecan oluşturacak ve Türkiye’ye yeni profilde turist kazandıracak antik kentler bisiklet rotası projesi öncelikle hayata geçirilebilir. Başka neler yapılabilir ? Anadolu'da uygun noktalarda  turizmin yanında dünyanın en önemli sağlıklı uzun  yaşam merkezlerini oluşturmak için destinasyonların tüm dinamikleri ile projeler geliştirmek mecburiyetindeyiz.  Lütfen,  en az 5 yıl yeni otel inşa etmeyelim.  Yalvarıyorum !

Uzun yaşam, sağlık ve zindelik arayan milyonlarca insana hizmet veren “Health Route 66” gibi dış alan projelerini ayağa kaldırmamız artık istikamet belirleyici olacak. Sağlıklı Uzun Yaşam Bölgesi Projesi, İzmir’in çözüm projelerinden biri olabilir. Ayrıca neden ülkemizdeki eşsiz benzersiz muhteşem   spa, wellness, fitness ve spor imkanlarını  dünyada kuvvetlice gündeme getirmiyoruz? Sanata  ve sanatçılarımıza turizmin yeni oluşumunda çok daha yakın durmalıyız. Sanatsız hiç bir sektör yeşermez, kalıcı ve verimli olmaz. Genciz, çalışkanız, esneğiz. Yoğun çalışan fedakâr, özverili turizm ordumuz var. Ayrıca halen yeterince misafirperveriz; Birbirimize pek iyi davranmasak ta, turistlere karşı nispeten daha kibarız. Birlik beraberliği pek sevmesek te, hepimiz, başkan, kaptan, komutan, lider ruhluyuz. Çoğumuz kendimizi bu ülkenin gizli kahramanı gibi görüyoruz.İddialıyız… Başaracağız.”diyor..

Devir’in yeni sayısında yer alan yazılar arasında Mustafa Balbay’ın “Kültür’ün zaman aşımı yoktur”, Ali Saydam’ın “İzmir fazlasını hakediyor”, Ulvi Puğ’un “Darbe/a”, Savaş Oktay’ın “Ne vereyim abime” , Engin Önen’in “Demokrasi Paradoksu” ve Gizem Ahçı’nın “Ku Klux Klan Laneti” dikkati çekiyor. Kuşadası özel bölümünün de yer aldığı Devir’in 5.sayısı seçkin kitabevlerinde ve dijital platformlarda.