Cama hayat veren Yorglass, üzerindeki özel desenler sayesinde kuşlar tarafından fark edilen Safe Sky ile kazaları yüzde 84 azaltıyor

Yarım asırdır cam dünyasının global ve güvenilir tedarikçisi olarak konumlanan Yorglass, attığı her adımda sürdürülebilirlik ilkesi çerçevesinde hareket ediyor. Şirket, sürdürülebilirliği hedeften çok hayata geçirdiği ürünlerin tüm yaşam döngüsü boyunca her aşamasını şekillendiren temel güç olarak görürken canlıların da yaşam haklarına saygı duyuyor. Yeni inovatif ürünü Safe Sky’ı da bu hassasiyetle sektöre sunan Yorglass, ekosistemin en önemli canlılarından biri olan kuşların uçuşları esnasında camlara çarpıp hayatlarını kaybetmesinin önüne geçiyor. Üzerindeki desenlerle kuşlar tarafından fark edilen Safe Sky, kazaları yüzde 84 oranında azaltıyor. 

Cama hayat veren Yorglass, ekolojik dengenin korunması ve yaşamın en sürdürülebilir şekilde geleceğe taşınması için Safe Sky adını verdiği çok önemli bir ürüne daha imza attı. Safe Sky ürünü ile Yorglass, kuşların yaşam özgürlüğüne sahip çıkıyor ve üretimde sürdürülebilir bakış açısının önemini bir kez daha ortaya koyuyor. Her yıl bir milyar civarında kuşun kullanılan standart camlar sebebiyle yaşamını kaybettiğine dikkat çeken Yorglass Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Semavi Yorgancılar, bu trajik tablonun değişmesi için harekete geçtiklerini ve ortaya çıkan inovatif ürünün tüm cam endüstrisine yeni bir perspektif kazandıracağına inandıklarını söyledi.

Safe Sky ile camda inovasyon ve sürdürülebilirliğin izleri

Yorglass olarak, sektöre yön veren öncü kimlikleriyle çevreye uyumlu üretim ve ürün geliştirme çalışmaları yürüttüklerini belirten Semavi Yorgancılar; “Üretim, kaynağın bir ürüne dönüştürülmesi olabilir ama biz sorumlu üretim ile bunun çok daha ötesine geçiyoruz. Küresel önceliklerimiz çerçevesinde dünya üzerinde yaşayan her canlının yaşam hakkının korunması için elimizden geleni yapıyor ve faaliyet alanımıza giren konularda kurumsal bir vatandaş olarak sorumluluklarımızın bilincinde hareket ediyoruz. Safe Sky’ı ise tam olarak bu üretim anlayışının bir sonucu olarak geliştirdik. Sektörünün tek UN Global Compact imzacısı olarak böylesine özel bir ürünü geliştirmenin gururunu yaşıyoruz. Camda inovasyon ve sürdürülebilirliğin izlerini Safe Sky ile göstererek aynı gezegeni paylaştığımız kuşların daha güvenli bir uçuş sahasına sahip olmasını hedefliyoruz. Dünyada bunun çok güzel örnekleri var. Batı ülkelerine baktığımızda, kuşların binaların camlarına çarpmasını önlemeye yardımcı olacak yasal önlemler olduğunu görüyoruz. Örneğin, Toronto kenti 2011’de aldığı kararla kuş dostu yönergeleri yeşil bina standardına dahil eden ilk şehir olarak öne çıkıyor. Bu noktada ülkemizde de sürdürülebilirlik çerçevesinde benzer kararların alınabileceğine inancımız tam” şeklinde konuştu.

Kazaları yüzde 84 oranında azaltıyor

Safe Sky’da kullanılan teknoloji ve test sonuçlarını da aktaran Semavi Yorgancılar; “Safe Sky’daki camlar, üzerindeki özel desenler sayesinde binalar arasında uçan kuşlar tarafından fark edilerek yaşanabilecek kazaları minimize ediyor. 2021 yılında deneme çalışmalarına başladığımız Safe Sky ürünümüzün tünel testi sonuçlarına baktığımızda tehdit faktörü yüzde 16 olarak belirlendi, bu sonucun oldukça umut vadedici olduğunu söyleyebilirim. Yine yaptığımız ürünümüzün kuşların cama çarpma kaza riskini yüzde 84 oranında engellediğini gördük. Her yıl bir milyar civarında kuşun kullanılan standart camlar sebebiyle yaşamını yitirdiği günümüzde Safe Sky ile kuşların özgürce ve güvenle uçabilmesi en büyük temennimiz. Çünkü gökyüzü ne kadar güvenli olursa kuşlar da o kadar özgür olur, tıpkı sürdürülebilir politikalarla desteklediğimiz geleceğimiz gibi…” diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı