Uğradığı bombalı saldırı sonucu 24 Ocak 1993’te yitirdiğimiz Cumhuriyet gazetesi yazarı Uğur Mumcu ve faili meçhul cinayetlere kurban giden gazeteciler Narlıdere’de anıldı. Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin’in de katıldığı anma programı, katılımcılar tarafından uzun süre ayakta alkışlandı

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, CHP Narlıdere İlçe Başkanlığı’nın 24 Ocak 1993 günü hain bir suikast sonucu katledilen araştırma gazeteci Uğur Mumcu için düzenlediği anma etkinliğine katıldı. CHP Narlıdere İlçe Başkanlığı Kültür Sanat Komisyonu tarafından Narlıdere Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte, Uğur Mumcu başta olmak üzere faili meçhul cinayetlere kurban giden gazeteciler anıldı. Uğur Mumcu’nun 25 Ağustos 1975 günü Cumhuriyet Gazetesi’nde yer alan Sesleniş yazısından esinlenerek hazırlanan anma programında Çetin Emeç, Ahmet Taner Kışlalı, Abdi İpekçi, Turan Dursun, Muammer Aksoy, Metin Göktepe, Bahriye Üçok, Hrant Dink ve Ümit Kaftancıoğlu da unutulmadı. Uğur Mumcu’nun hayatını anlatan belgeselin de gösterildiği etkinlikte, Uğur Mumcu anısına yazılan şarkılar hep bir ağızdan söylendi. Yönetmenliğini Orhan Demir’in, asistanlığını Nesrin Özgür Avcı’nın yaptığı; ‘Vurulduk Ey Halkım’ın farklı bir yorum katılarak sahnelendiği anma programı katılımcılar tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.

“ONLARA LAYIK OLALIM”

Program öncesinde kısa bir konuşma yapan Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, hayattan koparılışının 30.yılında Uğur Mumcu’yu saygıyla andıklarını belirterek, “Uğur Mumcu’yu ve kaybettiğimiz Cumhuriyet aydınlarımızı minnetle anıyorum. Hak, hukuk ve adalet yolundan ayrılmadan geleceğimize ve ülkemize sahip çıkalım, onlara layık olalım” dedi.

CHP Narlıdere İlçe Başkanı Mesut Durgun ise Uğur Mumcu ve hayatları elinden alınan gazetecilerin daha iyi bir Türkiye için mücadele ettiklerini ve bu uğurda ölmeyi göze aldıklarını ifade etti. Durgun, “Mumcu, bugünlerin geleceğini o günlerden görmüştü” açıklamasında bulundu. Narlıdere CHP Kültür Sanat Komisyonu Başkanı Yeşim Özel Küçük de Uğur Mumcu’nun ışığıyla geleceğe ışık tutmaya devam ettiğini dile getirdi.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı