Alanında Avrupa’nın en büyük dünyanın ise önemli fuarlarından biri olan IGM 2022- İstanbul 27. Uluslararası Konfeksiyon Makine, Yedek Parça ve Yan Sanayi Fuarı, gösterilen yoğun ilgiyle sona erdi. Hazır giyim yatırımcıları ile konfeksiyon makine sektörünün lider markalarını 4 gün boyunca İstanbul’da ağırlayan IGM 2022 Fuarı; hem yurt dışı ve yurt içi ziyaretçilerin sayısı hem de makine satışları ile katılımcı firmaları memnun etti. 

 

Tüyap & Teknik Fuarcılık ortaklığı, KOMİD- Konfeksiyon Otomasyon Makine İmalatçıları Derneği ve İNSAD- İstanbul Nakış Sanayicileri Derneği iş birliği ile düzenlenen IGM 2022 Fuarı, 8-11 Eylül tarihlerinde Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Aralarında Türkiye, Japonya, Amerika, Çin, Güney Kore, Brezilya, İtalya, İspanya, Almanya, Yunanistan, Hollanda, Bangladeş ve İran’ın da bulunduğu ülkelerden 100 firma ve firma temsilciliğinin katıldığı IGM 2022 Fuarı’nı, 1483’ü uluslararası, 8339’u yurt içi olmak üzere 64 ülkeden 9822 sektör profesyoneli ziyaret etti. 

 

Firmalar, En Yeni Teknolojilerini İlk Kez ve Sadece IGM 2022’de Sergiledi

 

Türkiye’nin alanında ilk ve tek uluslararası fuarı olan IGM 2022, dikişten kesime, ütüleme sistemlerinden paketlemeye, nakıştan baskıya kadar konfeksiyon ve hazır giyim üretiminde kullanılan tüm teknolojilerin sergilendiği sektörün en kapsamlı buluşma noktası oldu. Pandemi sonrası konfeksiyon sektöründe düzenlenen ilk uluslararası fuar olan IGM 2022, birçok ilke imza atılan bir platforma dönüştü. Özellikle yerli makine üreticileri son 4 yılda geliştirdikleri en son teknoloji ve yenilikleri ilk kez IGM 2022 Fuarı’nda tanıttı. Bunun yanı sıra; nakış makinelerinin en son modelleri, çalışır şekilde sadece IGM 2022’de sergilendi. Konfeksiyon ve hazır giyim sektöründeki tüm yenilikleri bir arada görme ve inceleme fırsatı bulan küresel alıcılar, IGM 2022 sayesinde yatırımlarına yön verme imkânına kavuştu.

 

Katılımcı Firmalar, Yeni İş Birliklerine ve Makine Satışlarına İmza Attı 

Avrupa ve Asya’yı birleştiren İstanbul’da gerçekleştirilen IGM 2022 Fuarı, makine satışları ve yeni ticari iş birlikleri sayesinde hem Türkiye’nin hem de Dünya ticaret hacminin gelişmesine katkıda bulundu. Yaptığı uluslararası tanıtım çalışmaları sayesinde yurt dışından çok sayıda alım heyeti ve profesyonel ziyaretçinin gelmesini sağlayan IGM 2022 Fuarı, bu sayede ihracatın artmasına katkıda bulundu. Fuar sayesinde marka bilinirliğini arttıran katılımcı firmalar yeni iş birliklerine imza atarak işlerini büyütme fırsatı yakaladı.

 

Yurt Dışı Ziyaretçilerinin Yoğunluğu, Katılımcı Firmaları Mutlu Etti 

 

Fuarı ziyaret eden firma sahipleri, yöneticiler, çalışanlar ve sektör temsilcileri; en son teknolojik yenilikleri ilk kez görme fırsatı yakaladı. Avrupa'dan Asya'ya, Ortadoğu'dan Balkanlar’a 64 ülkeden yatırımcı ve profesyonel ziyaretçiye ev sahipliği yapan IGM 2022 Fuarı, katılımcıları memnun etti. Birçok firma yöneticisi, fuar süresince yeni iş bağlantılarına ve makine satışlarına imza attıklarını belirterek IGM 2022 Fuarı’nın ziyaretçi profilinin sektör profesyonellerinden oluşmasından duydukları memnuniyeti dile getirdiler. IGM 2022 Fuarı’na ziyaretçilerin geldiği ülkeler sırasıyla şöyle: Afganistan, Arnavutluk, Cezayir, Arjantin, Avusturya, Azerbaycan, Bangladeş, Beyaz Rusya, Belçika, Bolivya, Bulgaristan, Kanada, Çin, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Hırvatistan, Mısır, Etiyopya, Finlandiya, Gürcistan, Almanya, Yunanistan, Hong Kong, Hindistan, İran, Irak, İsrail, İtalya, Ürdün, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kosova, Kırgızistan, Lübnan, Libya, Makedonya, Moldova, Fas, Nijerya, Umman, Pakistan, Filistin, Polonya, Katar, Romanya, Rusya, Suudi Arabistan, Senegal, Sırbistan, Slovakya, Somali, Güney Afrika, Sri Lanka, Sudan, Suriye, Tacikistan, Togo, Tunus, Türkmenistan, Uganda, Ukrayna, Birleşik Arap Emirlikleri, İngiltere, Amerika, Özbekistan, Venezuela. 

 

Bir Sonraki Buluşma 21-24 Eylül 2023’te 

Konfeksiyon ve hazır giyim sektörünün lider üreticilerini bir araya getiren IGM 2023 Fuarı’nın bir sonraki buluşması 21-24 Eylül 2023 tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Dünyanın farklı ülkelerinde ve Avrupa’da aynı sektörde düzenlenen fuarların tarihleri ve sektörün kazanımları göz önüne alınarak IGM Fuarı’nın tekli yıllarda yapılmasına yönelik bir fuar takvimi belirlendi. Firmaların aynı yıl içinde birden fazla fuara katılarak hem zaman hem de bütçe açısından fuar yükünün altında kalmaması için IGM Fuarı; 2023’te ve takip eden tekli yıllarda (2025-2027 gibi) düzenlenecek. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı