Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri kent genelinde eğitim veren okulların kantinlerine yönelik denetim çalışması başlattı.

Okul kantinlerinde öğrencilerin sağlığını tehlikeye sokacak olası durumları engelleyebilmek amacıyla denetim gerçekleştiren Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, gıda maddelerinin son kullanma tarihleri, fiyat etiketleri, hijyen, iş yeri açma ve çalışma ruhsatları konularında incelemede bulundu.

Zabıta ekipleri denetimlerde sadece okul kantinleriyle sınırlı kalmadı ve okul çevrelerinde konuşlanan seyyar satıcılar ile okullara yakın noktalarda bulunan işletmelerde de inceleme gerçekleştirdi. Özellikle 18 yaş altındaki bireylere tütün ve tütün mamulü satışlarının yapıldığı konusundaki şikâyetler ile ilgili olarak çalışma yürüten ekipler kontrollerini artırdı.

Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri yapılan denetimlerde kanun ve yönetmeliklere uymayanlar hakkında yasal işlem gerçekleştirdi. Ekipler kentte bulunan tüm okul kantinlerinde, okul çevrelerinde satış yapan işletmeler ve seyyar esnafa yönelik denetimlerini sürdürecek.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı