Yapımcılığını Genç Yapım’ın yönetmenliğini ise Ali İlhan’ın üstlendiği, merakla beklenen Emanet filminin çekimleri tamamlandı. Senaryosunu Haluk Özenç’in kaleme aldığı filmin başrollerini Mustafa Üstündağ ve Tuvana Türkay paylaşıyor. Mustafa Üstündağ’ın üstün oyunculuk performansı sergilediği Emanet filminin çekimleri 4 haftada Afyon da tamamlandı.

 

Sıfırdan tamirhane yapıldı

Emanet filmi için yapım ekibi hiçbir masraftan kaçınmadı. Afyon Sultandağı ilçesinde çekilen film için, uzun bir ön hazırlık çalışması yapıldı. Kostümünden mekanlara, sanattan tekniğe kadar birçok detay üzerinde titizlikle çalışan sanat ekibi boş araziye plato kurup tamirhane yaptılar. Emanet filmi 7.6K çözünürlükte çekildi.

Türkiye ilk defa bir sinema filminde Sony Venice 2 kullanıldı.

 

Filmin Konusu: Emanet filmi, geçmişi sırlarla dolu olan Orhan Usta’nın (Mustafa Üstündağ) ve ailesinin, “Emaneti” korumak pahasına, her şeylerini kaybetmelerini ama bu kaybedişte kendi emanetlerini hatırlatan 24 saati anlatıyor.

 

Emanet filminin oyuncu kadrosu: Mustafa Üstündağ (Orhan Usta), Tuvana Türkay (Leyla), Turgay Tanülkü (İzzet Sarıca), Gürgen Öz (Cenk), Levent Sülün (Serkan), Kenan Doğan Ciniviz (Savaş), Buğra Soykan Kişioğlu (Zafer), Yağmur Uzunoğlu (Narin), Ayşen Nergis Baca (Şeniz), Şevval Aldırmaz (Melek)

 

 

Yönetmen Görüşü: Ali İlhan

Benim için sinema duygusu çok önemlidir. Senaryoyu ilk okuduğumda metinde bu duyguyu net hissediyordum. Western vari uçsuz bucaksız bir bozkırın ortasında zeki mizah öğeleri ile harmanlanmış bir aile draması ve üstüne aksiyon da cabası. Aslında Türk sinemasında pek de eşi benzeri olmayan bir proje.

Kendi deyimiyle “Kazanırken kaybeden” Orhan Usta’nın ve çocuklarının hikayesi başlarda bir aile draması gibi gözükse de gizemli bir kızın onlara getirdiği “Emanet’le sonsuza kadar değişiyor. Emanet’in asıl sahibinin de ortaya çıkmasıyla olaylar işin içinden çıkılması zor bir hal alıyor. Dramayı ince mizah ve aksiyonla taçlandıran film için tabii son söz her zaman olduğu gibi seyircinin. Umarım benim senaryoyu okurken aldığım zevki seyirci de izlerken alır. İyi seyirler

 

Künye

Yapım: GENÇ YAPIM

Yapımcı: BURCU GENÇ, OKAN GENÇ

Senarist: HALUK ÖZENÇ

Yönetmen: ALİ İLHAN

Görüntü Yönetmeni: VEYSEL KILINÇ

Uygulayıcı Yapımcı: ZEKİ BOZKURT

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı