Yıllardır Death Stranding hakkında konuşuluyor ve hatta üzerine türlü türlü teoriler yazılıyor. Sonunda uzun süredir devam eden bekleyiş oyunun oynanış videosunun yayınlanmasıyla sona ermiş oldu. Bu hafta Tokyo Game Show’da gösterilen Death Stranding oynanış videosu; oyunun yapımcısı ve yaratıcısı Hideo Kojima tarafından anlatıldı.

Death Stranding oynanış videosu yayınlandı

Oyunda bizi parçalanmış ve harabe içinde olan Amerika bekliyor. Ana karakter Sam Bridges (Norman Reedus) yeni Strand’ler oluşturarak bölgeyi kurtarmaya çalışıyor.

Oynanış videosuyla birlikte, oyunun başından beri merak edilen cam içindeki fetüsün de amacı ortaya çıkmış oldu. Fetüs köprü görevi görerek diğer dünyadaki siyah yaratıkları (Beached Things) görmemiz sağlıyor.

Aslında ana karakter kargocu görevi taşıyor diyebiliriz. Bir noktadan diğer noktaya yardım paketleri taşıyarak görevleri tamamlamak gerekiyor.

Ayrıca seyahatte yanınıza aldığınız tüm malzemeler sırt çantanıza ekleniyor. Oyunda, karakterin üzere maksimum taşıabildiği ağırlık ise 120 kg.

Aldığınız tüm eşyaları seçtiğiniz bir bölmeye koyabiliyorsunuz. Eklediğiniz bölgeye göre de karakterin dengesi değişebiliyor. Oyunda hız açısından ağırlık merkezini dengelemek önem arz ediyor. Eğer bir çatışmaya girerseniz taşıdığınız eşyaları üzerinizde tutmanıza gerek kalmıyor o an bulunduğunuz yere eşyalarınız bırakabiliyorsunuz.

Ayrıca fizik motoru üzerinde de oldukça uğraşılmış ve karakter hareketleri oldukça akıcı görünüyor. Nehirden geçerken derin noktaları bir tarayıcı sayesinde görebiliyorsunuzDeath Stranding, Arcade tarzı bir oyundan ziyade simülasyon tarzında karşımıza çıkıyor.

Yorulduğunuz zaman oturup dinlenmeniz ve nefesinizi toparlamanız gerekiyor.

Oyunda insan kanı topladığınız bir kısım görünüyor, anlaşıldığı üzere insan kanı siyah yaratıklara zarar veriyor ve bunun sebebi hala açıklanmış değil. Oyun da diğer oyuncular ile oynayabileceksiniz ama bu oldukça farklı bir yöntem ile gerçekleştirilmiş.

Oyun PlayStation 4 için 8 Kasım’da piyasaya çıkacak.

Kaynak: https://shiftdelete.net/death-stranding-oynanis-videosu-geldi