Türkiye Değişim Partisi (TDP) Kurucu Genel Sekreter Yardımcısı Av. Muzaffer Rıza Nerse, Ayasofya töreninde Atatürk’e lanet okuyan imama tepki gösterdi.
 

Ayasofya'daki törende imam, "Onlardan daha zalim, daha kâfir kim olabilir. Ya Rabbi, o zihniyetin bir daha bu ümmetin başına gelmesini mukadder buyurma" diyerek Ayasofya'yı müzeye çevirenlere lanet okudu.
 

“Aziz Atatürk’e Lanet Değil, Rahmet Okunur”
 

TDP Kurucu Genel Sekreter Yardımcısı Av. Muzaffer Rıza Nerse, konuya ilişkin açıklamada bulundu. Nerse, ”  Türkiye Cumhuriyeti’nin banisi, ilk Cumhurbaşkanımız, istiklal mücadelemizin lideri ve Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, bu topraklarda lanet okuyacak bir hayâsız ve hamiyetsiz henüz anasından doğmamıştır. Atatürk’e hakaret ve hıyanet vatan hainliğidir.  Aziz Atatürk’e lanet değil, rahmet okunur, dua edilir, minnet, şükran hisleriyle muhterem hatırası yâd edilip emanetlerine sahip çıkılır.  Hiç kuşku yok ki, İstanbul’u fetheden yüksek iman kadar işgalden kurtaran muhteşem irade de değerlidir, yok sayılması düşünülemeyecektir. Şayet Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerif’ten ezanlar yükselip tevhid inancımızın sancağı dalgalanıyorsa bunun şeref payesi hem Fatih Sultan Mehmet Han hem de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tedir” diye konuştu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı