CHP Muğla Ula ilçe başkanı Hüseyin Özcan,"Yine birileri daha da zengin olsun diye özelleştirmeler yapılmaya başlandı. THK na ait olan ve Mustafa Kemal Atatürk tarafından kuruma bağışlanan taşınmazlar, yok pahasına satılarak, özelleştirilmek isteniyor" dedi.

Göreve başladıktan sonra 14 yangın söndürme uçağını satışa çıkaran THK kayyumu Cenap Aşçı, şimdi de kurumun Muğla, Bodrum, İzmir başta olmak üzere Türkiye genelindeki 43 taşınmazını satıyor. Taşınmazlar için 18 Ağustos 2021'de açık arttırma yapılacak. Satılacak gayrimenkuller arasında arsa, iş hanı, dükkan ve devremülkler de bulunuyor.

Başkan Özcan, "Ülkemiz cayır cayır yanıyor. Muğlamız yanıyor. Ancak daha öncede 14 yangın söndürme uçağını satışa çıkaran THK kayyumu Cenap Aşçı, şimdi de Türkiye genelinde THK'na ait olan taşınmazların satılması için ihale hazırlığına giriyor. Yıllık milyonlarca gelir sağlayan ve bir çoğu Atatürk tarafından kuruma bağışı yapılan bu taşınmazların özelleştirilmek istenmesi akıl karı bir iş değildir. Ülkemizin her yerini özelleştirmek için uğraşan hükümet ve yandaşları orman yangınlarına engel olamazken, ülkenin yok olması içinde ellerinden geleni yapıyorlar. Bu özelleştirmelerin tek sebebi var, yandaşlarını daha da zengin etmektir" dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı