İYİ Parti Bingöl İlçe Başkanı Hasan Kızılboğa, esnaf ve vatandaş ziyaretlerinde hız kesmiyor.
Geçtiğimiz gün Yedisu ilçesini ziyaret eden Başkan Kızılboğa’nın bu kez durağı Yaylada ve Kiğı ilçeleri oldu. İYİ Parti Bingöl İlçe Başkanı Hasan Kızılboğa, ilçelerde yaşanan sorunları dinleyerek bölgedeki vatandaşlarla karşılıklı fikir alışverişlerinde bulundu.
Yayladere ilçesinde Millet İttifakı belediye başkanını ziyaret ederek istişarelerde bulunduklarını belirten İYİ Partili Kızılboğa, ziyaretin ardından esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Daha sonra Kiğı ilçesine geçen Kızılboğa, burada da halkın dertlerine kulak vererek esnafın problemleri noktasında neler yapılabileceğini konuştu.
“GEÇİM SIKINTISI BUNALTICI BİR HALE GELMİŞ VAZİYETTE”
Ziyaretlerde yaptığı gözlem ve aldığı notların ardından açıklama yapan İYİ Partili Kızılboğa, “Ülkenin ne sorunu varsa kentimizde, ilçelerimizde de aynı sorunlar küçük ya da büyük ölçüde var. Ancak sorunsuz, şikâyetsiz hiçbir vatandaşımız ne yazık ki yok. Özellikle ekonomik krizin getirdiği ağırlık ve pandemi yükü ile kaderine terk edilen, göstermelik yardımlarla yalnız bırakılan esnaf oldukça zor durumda. Keza vatandaşlarımız da işsizlik yüzünden muzdarip. Gençler çaresiz ve umutsuz. Çaldıkları her kapıdan elleri boş dönüyor. Haliyle geçim sıkıntısı daha da bunaltıcı bir hale gelmiş vaziyette.” dedi.
“SORUNLAR BİTMİYOR, NEREDEN TUTARSANIZ ELDE KALIYOR”
Ekonomik ve sosyal problemlerin yanı sıra bir de yerleşim yerlerinin fiziki sorunları var. Yollar bu ilçelerimiz için tıpkı diğer bölgelerde olduğu gibi büyük bir problem, ulaşım imkânları kısıtlı. Su konusunda problem var. Kuraklığın da etkisiyle su sıkıntısı daha da artmış durumda. Kısacası nereden tutarsanız elde kalıyor. Yanlış yönetim, yanlış politikalar vatandaşın hayatına doğrudan ancak kötü anlamda etki ediyor. Bu vaziyet tersine dönmeli. Biz İYİ Parti kadroları olarak bu kötü gidişata dur demeye ve bu gidişatı değiştirmeye talibiz. İnşallah yapılacak ilk seçimde de biz Bingöl’e partimiz ise tüm Türkiye’ye İYİ gelecektir” dedi.

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı