İYİ Parti Bingöl İl Başkanı Hasan Kızılboğa, 2020 yılında deprem felaketini yaşayan Karlıova ilçesine giderek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bingöl'ü ziyaret etti.

İYİ Parti Karlıova ilçe Başkanı Yasin Altun’un da eşlik ettiği ziyarette İYİ Parti Bingöl İl Başkanı Hasan Kızılboğa, depremin ardından ilçedeki durum, esnafların talep ve beklentileri üzerine Karlıova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bingöl'le istişarede bulundu.

İlçede vatandaşları ve esnafları da ziyaret eden İYİ Parti Bingöl İl Başkanı Hasan Kızılboğa, depremin ardından ilçe halkının hala konteynır ve çadırda kalıyor olması, muhatap bulamaması, esnafların zincir marketlerle rekabet edemiyor olması ve gurup köy yollarında yaşanan sorunlarla ilgili değerlendirmede bulundu.

 

İLÇE HALKI ÇADIRDA KALMAYA DEVAM EDİYOR
 

Karlıova ilçesinde 2020 yılının Haziran ayında yaşanan depremin üzerinden 14 ay geçmesine rağmen hala halkın hala konteynır ve çadırlarda kaldığını İYİ Parti Bingöl İl Başkanı Hasan Kızılboğa, “Karlıova’da yaşanan deprem sonrasında halkımız kaderine terk edildi. İlçede depremden sonra kalıcı konutlar hala yapılmadı. Büyük acılar yaşayan halkımız konteynırlarda ve çadırlarda yaşamaya mahkum edildi. Halkımız sıkıntılarını bizlere iletiyor, ‘7-8 nüfuslu bir aile küçücük konteynerda nasıl yaşayacağız, bizlerle muhatap olmayanlar gelsin bir gece kalsınlar burada neler çektiğimizi anlasınlar’ diyor. ilçe halkımız sahipsiz değildir. Yetkililere konuyu aktaracağız” dedi.

 

KIŞ GELMEDEN AHIRLAR YAPILMALI

Hayvancılıkla uğraşan üreticilerin de yıkılan ahırlar nedeniyle sorun yaşadığına dikkat çeken Başkan Kızılboğa, “Ahırları yıkılan vatandaşlarımız, kış gelmeden çözüm bekliyor. Kış gelmeden ahır yada barınak tarzı yerlerin yapılmasını beklediklerini anlatan bölge halkı, devletimizden destek bekliyor. İYİ Parti olarak Bingöl Karlıova’da hükümetimizi derhal göreve davet ediyoruz. Şunu bilsinler ki; vatandaşlarımızın, bize verdiği muhalefet görevini en iyi şekilde yapmaya devam edeceğiz. Vatandaşımızın sesi olmaya devam edeceğiz. Bingöl halkı sahipsiz değildir” şeklinde konuştu.

 

ESNAF ZİNCİR MARKETLERDEN DERTLİ

Esnafların yaşadığı sorunlarla ilgili de bilgi veren Kızılboğa, “Karlıova esnafı, zincir marketlerden şikayetçi. Zaten zor geçinen esnaflarımız ulusal zincir marketlerin ilçede her mahalle başına, sokak başına açıldığından dert yanıyor. Ülke genelinde tüm yerel esnafların sorunu olan zincir marketlere artık ruhsat verilmesini istemiyorlar. Yerel yönetimlerin de bu konuda taşın altına ellerini koymalarını beklediklerini söylüyor. Yerel yöneticilere sesleniyoruz; Siz, bu halka hizmet için mi seçildiniz? Yoksa yandaş ulusal marketlerin sahiplerini daha da zenginleştirmek için mi? Halkımıza, ilçe esnaflarımızın her zaman yanındayız, haklarını yedirmeyiz” ifadelerini kullandı.

Başkan Kızılboğa, köy yollarının bozuk olmasının halkı canından bezdirdiğini belirterek, şunları kaydetti; “İlçemize bağlı gurup köy yolları ne yazık ki berbat halde. Mayın tarlasına dönen yollar bölge halkını mağdur ediyor. Halkımız, kışın gelmesiyle yolların tamamen bozulmasından endişe ediyor. Kuzey ilçelerimiz çok fazla mağdur edilmiş. Geçen yıl olan depremden sonra kalıcı konutlar hala yapılamadı, ahırlar yapılamadı. İnsanlarımız mağdur durumda."

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı