BUCA Belediyesi’nin düzenlediği 23 Nisan Çocuk Şenliği, Hasanağa Bahçesi’ndeki etkinliklerle başladı. Buca’nın minikleri gün boyunca doyasıya eğlenme fırsatı buldu.  Şenliğin, 23 ve 24 Nisan tarihlerinde iki gün süreceği açıklandı. Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç,  bu güzel günde Buca’nın miniklerini ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek “Belediye olarak yarınımızın teminatı olan çocuklarımızın çok daha iyi koşullarda eğitim görmeleri, daha yaşanılır bir Buca’da hayatlarını idame ettirebilmeleri adına var gücümüzle çalışıyoruz” diye konuştu.

Buca’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında hafta boyunca pek çok etkinlik hayata geçirilecek. Etkinliklerin ilki 23 Nisan Pazar günü Hasanağa Bahçesi’nde birbirinden renkli gösterilerle başladı.

Şenliğe katılan çocuklar, etkinlik alanında açılan oyun parkurlarına büyük ilgi gösterirken; kurulan sahnede gün boyu dans edip, şarkılar söyleme fırsatı buldu.

Organizasyonun en etkili anları ise sihirbazın sahne aldığı anlar oldu. Sihirbazı merakla izleyen çocuklar, güzel hatıralarla etkinlik alanından ayrıldı.

PAZARTESİ GÜNÜ DEVAM EDECEK

Buca Belediyesi’nden yapılan açıklamada, etkinliklerin 24 Nisan pazartesi günü Hasanağa Bahçesi’nde aynı heyecanla süreceği belirtildi. Pazartesi günü yapılacak etkinliklere Buca Belediyesi’nin erken çocukluk eğitiminde fırsat eşitliği yaratmak amacıyla hizmete açtığı yarı zamanlı ücretsiz okul öncesi eğitim merkezlerindeki öğrenciler de katılım sağlayacak. Çocuklar öğretmenleri eşliğinde 23 Nisan sebebi ile hazırladıkları gösterileri sunacaklar.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı