Bu yıl 30’uncusu düzenlenen Adana Altın Koza Film Festivalinde “Dedemin Gözyaşları” isimli sinema filmine özel gösterim yapılarak, Başkan Zeydan Karalar filmin yapımcıları İhsan Taş ve Oktay Öndeş’e plaket takdim etti.

Bir dede ile lösemi hastası torununun hayat hikâyesini konu alan filmde; Halil Ergün, Erkan Petekkaya, Seda Tosun, Cem Kılıç, Turgay Tanülkü, Aliye Uzunatağan ve Ali İpin gibi birbirinden ünlü isimler yer alırken, filmin senarist ve yönetmenliğini ise İhsan Taş üstleniyor.

Adana Altın Koza Film Festivalinde “Atatürk Parkında” gösterilen filmi izlemeye gelen sinemaseverler filme yoğun ilgi gösterirken, filmin başrol oyuncusu Halil Ergün, sahnede filmi ilk kez izlediğini ve çok duygulandığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü. Halil Ergün “Yaprak Dökümü” dizisinden sonra ilk defa böyle bir yapımda yer aldım. Senaryo bana ilk geldiğinde o kadar heyecanlandım ki, bu rolü kesinlikle ben oynamalıyım dedim. İzleyicinin tepkisini gördükten sonra ne kadar doğru iş yaptığımızı bir kez daha anladım” diye konuştu.