Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Kültür Sanat ve Turizm Sezonu, 28 Eylül Perşembe akşamı yapılacak programla açılacak. Kocaeli Kongre Merkezinde saat 19.00’da başlayacak programda Türkiye’de bugüne kadar görülmemiş bir sahne sunumuyla Kocaeli Ansiklopedisi’nin tanıtımı da yapılacak.

 

ÖZEL SAHNE ETKİNLİĞİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, düzenlenecek törenle Kültür Sanat ve Turizm Sezonunu açacak. Kocaeli Kongre Merkezi’nin Akçakoca Salonu’ndaki sezon açılışı 19.00’da başlayacak. Açılış öncesinde Kongre Merkezi’nin fuayesinde konuklar için kokteyl verilecek. Protokol konuşmalarının ardından 20.00’de özel sahne etkinliğine geçilecek. Kültür, sanat ve turizm hizmetlerinin modern bir yorumla gözler önüne serileceği sahne sunumunu Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Aydın Sigalı yönetecek. Film, dijital ve canlı performansların bir arada yer alacağı sunum bu yönüyle Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilecek. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren; Kültür Sanat ve Konservatuvar, Şehir Tiyatroları, Turizm ve Doğal Yaşam Alanları, Müzeler ve Yaygın Eğitim Şube Müdürlükleri’nde görev yapan personel sahnede görev alacak.

 

KOCAELİ ANSİKLOPEDİSİ’NİN TANITIMI

Sezon açılışında uzun bir zamandan beri akademik titizlikle hazırlanan Kocaeli Ansiklopedisi’nin tanıtımı yapılacak. Kocaeli Ansiklopedisi Projesi; Kocaeli tarihi, edebiyatı, sanatı, mimarisi, sporu ve müziği başta olmak üzere bütün kültürel değerlerin yer aldığı bir çalışmadan oluşuyor. 1701 madde, 3 cilt ve 3474 sayfadan oluşan “Şehrin Ansiklopedisi” için 230 akademisyen ve yerel tarihçi Kocaeli’nin tarihten bugüne gelen tüm dinamik ve beşeri değerlerini gelecek nesillere aktararak, yazının kalıcılığına kuvvet verecek. Programın müzik yönetmenliği ise Konservatuvar Şube Müdürlüğü Çello Eğitmeni ve Oda Orkestrası Şefi Engin Şen’e ait. Sunumun sonunda Şen’in bestelediği “Mutlu Şehir Kocaeli” marşı hep birlikte seslendirilecek. ’’Show me Kocaeli’’ tanıtım filmiyle birçok ödül alan Halil Bekar ise Kocaeli’nin birçok noktasında kültür, sanat ve turizm sezon açılışı içinde çekimler gerçekleştirdi. Bu çekimler sahne performansı içerisinde katılımcılara sunulacak.

 

DÖRT MEVSİM KOCAELİ DEFİLESİ

Sahne sunumunda ayrıca başarılı moda tasarımcısı Dinçer Sigalı’nın tasarımlarını yaptığı  “Dört Mevsim Kocaeli” temalı bir de defile düzenlenecek. KO-MEK usta öğreticilerinin diktiği kıyafetlerden oluşan defile, sahne sunumuna ayrı bir anlam ve renk katacak.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı