Bu yıl 13’üncüsü gerçekleştirilen Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli kültür etkinliklerinden olan Antalya Kitap Fuarı, kitapseverlerden yoğun ilgi görüyor. Fuarın dokuzuncu gününde Prof. Dr. Celal Şengör, Mustafa Balbay, Murat Menteş, Saygı Öztürk, İsmail Küçükkaya, İsmail Hakkı Aydın ve Engin Alan gibi değerli yazarlar okurlarıyla buluştu. Başka Muhittin Böcek de gün boyu fuar alanında kitaplarını imzaladı ve ziyaretçilerle sohbet etti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 13. Antalya Kitap Fuarı her gün binlerce kitapseveri ağırlamaya devam ediyor. Cam Piramit Kongre ve Fuar Merkezi’ndeki yayınevlerinin stantları önünde uzun kuyruklar oluşturan kitapseverler, beğeniyle okudukları yazarlara kitaplarını imzalattı. Prof. Dr. Celal Şengör’ün söyleşi ve imza etkinliğinde ise sevgi seli yaşandı.

 

UZUN İMZA KUYRUKLARI OLUŞTU

Fuar kapsamında düzenlenen söyleşi ve imza günleri vatandaşlar tarafından büyük beğeni topluyor. “Cumhuriyetimizin İkinci Yüzyılını Birlikte Yazıyoruz!” mottosuyla misafirlerine kapılarını açan Antalya Kitap Fuarı’nda kitapseverler, sevdikleri yazarları görebilme ve sohbet etme fırsatı buldu. Okurlar başta Büyükşehir Belediye Başkanı Başkan Muhittin Böcek olmak üzere Mustafa Balbay, Murat Menteş, Saygı Öztürk, İsmail Küçükkaya, İsmail Hakkı Aydın, Murat Ağırel, Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan, Saniye Bencik Kangal, Müfit Can Saçıntı, Ada Beyza Toksoy ve Engin Alan gibi ünlü yazarlarla buluşmanın mutluluğunu yaşadı. Fuarda gün boyunca ziyaretçilerle sohbet eden Başkan Muhittin Böcek kitaplarını imzaladı. Başkan Böcek, fuar alanını gezerek konuk yazarlarla da sohbet etti ve katılımlarından dolayı teşekkür etti.

 

ATATÜRK’ÜN İZİNDEN GİTMELİYİZ

Kitap Fuarının en çok ilgi gören konuklarından biri de Prof. Dr. Celal Şengör oldu. 7’den 70’ye her yaştan vatandaşın salonu tamamen doldurduğu söyleşi etkinliği yoğun ilgi gördü. ‘Atatürk ve Eğitim’ konulu söyleşide Antalyalılarla buluşan Prof. Dr. Celal Şengör, milli mücadele yıllarını, Atatürk’ün askeri dehasını, Kurtuluş Savaşı’nda cephede yaşananları ve Cumhuriyet kazanımlarını önemli anekdotlar eşliğinde anlattı. Atatürk’ün daima ilim ve bilimin ışığında ilerlediğini söyleyen Prof. Dr. Celal Şengör, “Türkiye’nin medeni ve modern dünyanın bir parçası olması için tek yol Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden gitmektir. Çünkü Atatürk bir dahi. Atatürk bir yöntem bir pusula veriyor bize. Aklınızı kullanın bilimin izinden ayrılmayın diyor” diye konuştu. Atatürk’ün askeri bir dahi olduğunu kaydeden Şengör, “Atatürk bilinen savaş tekniklerinin dışında teknikler uyguluyor ve ‘Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır’ emrini veriyor. Atatürk’te yaratıcılık var ve bu yaratıcı deha sayesinde savaş kazanılıyor” diye konuştu. Söyleşinin ardından Büyükşehir Belediyesi Başkan Başdanışmanı Cem Oğuz, Prof. Dr. Celal Şengör’e günün anısına çiçek taktim etti.

 

SÖYLEŞİLER YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Antalya Kitap Fuarı’nda okurlarıyla söyleşide buluşan Mustafa Balbay, Cumhuriyet: Yüzyılları Aşan Destanı’ konulu, Murat Menteş ‘Afili Hafiye’, Saniye Bencik Kangal ‘Ailenizin Kumandası’ Müfit Can Saçıntı ‘Bildiğini Okumak’, İsmail Hakkı Aydın ile Ertan Özyiğit’in ‘Kayıt Dışı’ konulu söyleşileri gerçekleşti.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı