İkinci el araba satın alma esnasında arabanın daha önceki kullanımdan kaynaklanan herhangi bir hasarının olup olmadığını kesinlikle öğrenmek gereklidir. Arabayı satan kişinin beyanlarına inanarak bir araba satın alındığı zaman; ileride meydana gelecek zararlarda çok büyük mağduriyetlerin yaşanması olasıdır.

Arabaya ait  olan belgeler veyahut göstergeler her zaman gerçekleri yansıtmayabilmektedir. Misal olarak; arabayı satacak kişinin arabanın kilometresini düşük gösterme amacıyla sıfırlamış olma ihtimali çok yüksek seviyededir. Veyahut araba daha önce kaza yapmış olmasına karşın bu hasarlar onarılmış ve kaza tespitiyle alakalı tutanaklar düzenlenmemiş olabilir. Bütün buna benzeyen konularda oto ekspertiz yaptırmanın önemi ortaya çıkmaktadır.

Oto ekspertiz ile ilgili sonuçlar arabayla ilgili tüm bilgileri ayrıntılı olarak rapor halinde sunmaktadır. Bu işlemlerin ise alanında uzman kişiler tarafından yapılması gereklidir. Piyasada pek çok firma olmasına karşın hepsi aynı kalitede hizmet vermiyor. Hospitacar şirketi ise Zeytinburnu Oto Ekspertiz konusunda en güvenilir firmalar arasında yer almaktadır.