Android cihazlarda varsayılan olarak gelen Google uygulamasının 10.16 versiyonu için ilk test sürümü yayınlandı. Uygulamanın beraberinde getirdiği en büyük yenilik, Google Lens ile entegre edilen akıllı ekran görüntüsü özelliği oldu.

Herhangi bir ekran görüntüsü aldığınızda “Düzenle ve Paylaş” olmak üzere iki farklı seçenek sunuluyor. Düzenle seçeneği seçildiğinde, fotoğrafta kırpma ya da döndürme gibi işlemler yapılabiliyor. Paylaş butonu ise aslında yeni özelliğin kapılarını aralıyor.

Google Lens ekran görüntüleri ile entegre oluyor
Paylaşma seçeneği de adından anlaşılabileceği üzere ekran görüntüsünü doğrudan paylaşabilmeyi sağlıyor. Akıllı ekran görüntüsü özelliği ile bunu bir adım ileri taşıyan Google, Lens uygulaması ile beraber çalışacak hale getiriyor.

Bilmeyenler için Lens’in bir objeyi tarayarak onun hakkında bilgiler sunan bir uygulama olduğunu belirtelim. Yani, bir anıtın, ürünün veya kartın fotoğrafını çektiğinizde size onunla ilgili bilgiler sunabiliyor.

Bunun ekran görüntüsüne yansıması ise ekrandaki içerikler olacak. Yani, Google uygulamasında araştırma yaparken ilgi çekici bir görsel bulduğunuzda, ekran görüntüsünü alarak o objeyi Lens ile tarayabileceksiniz.

Kaynak: https://shiftdelete.net/google-lens-ekran-goruntuleri-ile-entegre-oluyor